ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Καθολική απογοήτευση για την κυβερνητική πολιτική

ΝΔ: Καθολική απογοήτευση για την κυβερνητική πολιτική
Σύμφωνα με το Πολιτικό Παρατηρητήριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

«Οι πολίτες, καθολικά απογοητευμένοι από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δείχνουν για την ώρα να μη ξέρουν ποιον να εμπιστευθούν και τι να πιστέψουν. Αντιλαμβάνονται όμως ότι με την ακολουθούμενη πολιτική η Ελλάδα αδυνατεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση» τονίζει το Πολιτικό Παρατηρητήριο της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσει τα πρόσφατα δημοσκοπικά δεδομένα που δείχνουν μεν την απόσταση μεταξύ κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης να μειώνεται αλλά αποκαλύπτουν και τη συνολικότερη απογοήτευση του εκλογικού σώματος από το πολιτικό σύστημα.

Η ΝΔ εκτιμά ωστόσο πως τα σημάδια για εκείνη είναι θετικά, αν λάβει κανείς υπόψη του πως στην έρευνα της Κάπα-Research για «Το Βήμα της Κυριακής» η διαφορά της με το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 1,6%, «στα όρια του στατιστικού σφάλματος», ενώ μόλις τον περασμένο Μάιο το μεταξύ τους χάσμα έφθανε τις 10 μονάδες. Το ίδιο συμπεραίνει και από τα δεδομένα της Public Issue, υπολογίζοντας ότι η απόσταση επιρροής του ΠΑΣΟΚ έναντι εκείνης της ΝΔ, έχει μειωθεί από τον περασμένο Μάιο κατά 18 μονάδες.

Σε αυτή τη λογική ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει σίγουρος για αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, ενώ το επιτελείο του εκτιμά ότι η ενίσχυση της αξιοπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την παρουσίαση της εναλλακτικής πρότασης εξόδου από την οικονομική κρίση, γνωστή ως Ζάππειο 2, θα ανοίξει εκ νέου τον δρόμο για την εξουσία.