ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Κοινή βάση αφετηρίας με το ΠΑΣΟΚ

ΝΔ: Κοινή βάση αφετηρίας με το ΠΑΣΟΚ
«Αποδοκιμάζεται η κυβέρνηση. Εκμηδενίζεται η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ» εκτιμούν πια ανοιχτά στη ΝΔ...

«Αποδοκιμάζεται η κυβέρνηση. Εκμηδενίζεται η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ» εκτιμούν πια ανοιχτά στη ΝΔ με αφορμή τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα που έχουν αρχίσει να αναπτερώνουν το ηθικό των γαλάζιων στελεχών που επί μακρόν έβλεπαν το χάσμα μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να μην μπορεί να ψαλιδιστεί.

Η Συγγρού, μεταφράζει τα πρόσφατα δείγματα των ερευνών, ως πολιτική δικαίωση της ΝΔ για τη στάση που κράτησε από τη πρώτη στιγμή. Επιχειρεί ωστόσο να πείσει πως αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και ευθύνη την «αναστροφή» -όπως εκτιμά- του κλίματος, σημειώνοντας πως αυτή η πορεία των αριθμών δεν είναι παρά ένας πρώτος σταθμός, σε ένα περιβάλλον εύλογης δυσπιστίας των πολιτών.

«Τίποτα δεν κερδίζεται αυτονόητα στη συνέχεια, χωρίς τη συγκρότηση και αποδοχή της αξιόπιστης πολιτικής που θα δώσει ξανά στην Ελλάδα τη χαμένη της ελπίδα. Αυτό είναι το δεύτερο στοίχημα που η ΝΔ οφείλει να κερδίσει» υπογραμμίζει το πολιτικό παρατηρητήριο του κόμματος, αναφερόμενο ουσιαστικά στις ελπίδες που έχει στηρίξει η ΝΔ στο Ζάππειο 2, γεγονός που παραδέχτηκε χθες και ο Γιάννης Μιχελάκης.

«Οι πάλαι ποτέ διψήφιες διαφορές ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Τα δύο κόμματα κοιτούν το μέλλον από κοινή βάση αφετηρίας» είναι το συμπέρασμα των επιτελικών στελεχών της «Συγγρού» με αφορμή τα τελευταία στοιχεία της Alco (εφ. Πρώτο Θέμα, 23/4) όπου η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταγράφεται στο 2,1% και της V-PRC (π. Επίκαιρα, 28/4) όπου η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ παραμένει για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στο 1%, στα όρια του στατιστικού λάθους.