ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Κορυδαλλό ο Ηλίας Κασιδιάρης (pics&vid)

Στον Κορυδαλλό ο Ηλίας Κασιδιάρης  (pics&vid)

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτριών και εισαγγελέα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Απολογούμενος ενώπιον των ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου επανέλαβε τα όσα ανέφερε προσερχόμενος το πρωί στο Εφετείο περί πολιτικής δίωξης σε βάρος του.

Ωστόσο, ανακρίτριες και εισαγγελέας με βάση τα ευρήματα της δικογραφίας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης κρίθηκε ότι αν αφεθεί ελεύθερος ενδέχεται να διαπράξει και νέα αδικήματα, που σχετίζονται με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο συνήγορος του Κασιδιάρη κ. Αντωνιάδης χαρακτήρισε «δικαστικό έγκλημα την απόφαση για την προφυλάκιση».

«Έπρεπε να προφυλακιστεί και προφυλακίστηκε», είπε και συνέχισε: «για ένα όπλο δικό του και του πατέρα του με άδειες. Αυτό αποδεικνύει το φαιδρό της κατηγορίας. Γνωστά ήδη από 2013 τα στοιχεία αυτά».

«Ο Κασιδιάρης το περίμενε, με προετοιμάζουν για μέσα έλεγε», ανέφερε ο δικηγόρος.

Το σκεπτικό της προφυλάκισης Κασιδιάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκεπτικό του εντάλματος προσωρινής κράτησης του Ηλία Κασιδιάρη αριθμεί 24 σελίδες. Σε αυτό ανακρίτριες και εισαγγελέας, αναφέρουν ότι τα δυο όπλα τα οποία είχε στην κατοχή του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν ήταν κυνηγετικά -όπως υποστηρίζει- αλλά είχαν μετατραπεί σε πυροβόλα!

Ακόμη στο σκεπτικό γίνεται αναφορά στον «βίαιο χαρακτήρα» του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στις φωτός με τα όπλα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Επίσης καταγράφονται και διάφορα βίαια περιστατικά στα οποία συμμετείχε ο βουλευτής όπως η επίθεση στη Λιάνα Κανέλη, κ.α. Βάσει αυτών κρίθηκε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης εάν δεν προφυλακιζόταν ήταν ύποπτος διάπραξης και νέων αδικημάτων.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος μετά την απόφαση προφυλάκισης του Κασιδιάρη έκανε λόγο για«σκευωρία που είχε ομολογήσει ο ίδιος ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος»

Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Εφετείο

Έξω από το Εφετείο στην οδό Λουκάρως συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον Ηλία Κασιδιάρη.

Διαβάστε επίσης:

Στη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης

Ηλίας Παναγιώταρος: Αμιγώς πολιτικές οι διώξεις της Χρυσής Αυγής (vid)