Λαφαζάνης: Σκάνδαλο η παραμονή Γεωργίου στην προεδρία της ΕΛΣΤΑΤ

Λαφαζάνης: Σκάνδαλο η παραμονή Γεωργίου στην προεδρία της ΕΛΣΤΑΤ

Σκάνδαλο χαρακτηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ την παραμονή του Α. Α. Γεωργίου στην προεδρία της ΕΛΣΤΑΤ, μετά την εισαγγελική δίωξη σε βάρος του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε από την πρώτη στιγμή αντιταχθεί σθεναρά στην τοποθέτηση του Ανδρέα Γεωργίου, ανώτερου στελέχους του ΔΝΤ, ως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και αυτό σε αντίθεση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ενέκριναν τότε θερμά το διορισμό του. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ευθύς εξαρχής ετίθετο θέμα φερεγγυότητας με έναν τέτοιο διορισμό που γεννούσε από την πρώτη στιγμή προβλήματα αξιοπιστίας, αφού εκ των πραγμάτων έθετε την ΕΛΣΤΑΤ κάτω από την τροϊκανή κηδεμονία. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια αντιτάχθηκε αποφασιστικά στο να αλλάξει το καθεστώς της ΕΛΣΤΑΤ και να μετατραπεί η λειτουργία της σε "ενός ανδρός αρχή" υπό τον Ανδρέα Γεωργίου, πράγμα που ανεπίτρεπτα θεσμοθέτησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τροϊκανή υπόδειξη», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως «μετά, όμως, την εισαγγελική δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Γεωργίου και τώρα την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, η συνέχιση της παραμονής του Ανδ. Γεωργίου στη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ συνιστά σκάνδαλο και η άμεση απομάκρυνσή του γίνεται επιβεβλημένη».

«Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να είναι μια προσωπικότητα κύρους, ευρύτερης συναίνεσης και αποδοχής, που να υπηρετεί το συμφέρον του ελληνικού λαού και όχι τις προτεραιότητες και επιθυμίες των πιστωτών και των τροϊκανών» καταλήγει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: 

Έντονη αντιπαράθεση Πρ. Παυλόπουλου – Π. Ρήγα για τον Α. Γεωργίου