ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ ο δημόσιος χαρακτήρας του ΟΑΕΔ»

«Πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ ο δημόσιος χαρακτήρας του ΟΑΕΔ»

Την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για την «προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ» υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το κόμμα, μετά το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» για σενάρια «ξαφνικού θανάτου», τύπου ΕΡΤ, του Οργανισμού.

«Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ στις 14 Αυγούστου, με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν τεμαχισμού και δήθεν πώλησης του ΟΑΕΔ, ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή του ότι είναι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στοιχείο της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης, η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.

Η αντιμετώπιση της ανεργίας και η προστασία των ανέργων αποτελεί αρμοδιότητα και υποχρέωση του κράτους» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το κυβερνητικό σχέδιο θέλει τις δραστηριότητες του ΟΑΕΔ να διχοτομούνται και αφενός η επιδοματική πολιτική (επιδόματα ανεργίας και λοιπές παροχές) να περάσει στις αρμοδιότητες του ΙΚΑ, αφετέρου οι πολιτικές απασχόλησης να δοθούν σε ιδιώτες, οι οποίοι θα αναλάβουν να τρέξουν τις τεράστιες ροές χρήματος από τα κοινοτικά κονδύλια για την άσκηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.

Σημειώνεται ότι για την ερχόμενη τριετία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει στα κράτη-μέλη της περισσότερα από 300 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Οι θιασώτες του «ξαφνικού θανάτου» του ΟΑΕΔ θεωρούν ότι ο Οργανισμός έχει αποτύχει στην αύξηση της απασχόλησης μέσω των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, χρεώνοντας στη λειτουργία του γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία.

Διαβάστε επίσης:

Ο Σημίτης, το εβραϊκό λόμπι και ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου (pics+vids)

Αμφίπολη: Αυτό είναι το σενάριο για τον τάφο που «τρέμουν» οι αρχαιολόγοι

Αμφίπολη: Έχει βάση το σενάριο για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Αποκάλυψη για Αμφίπολη: Έβαλαν μικροκάμερα μέσα στον τάφο – Τι είδαν

Αμφίπολη: Αυτό είναι το σχέδιο - Έτσι θα μπουν οι αρχαιολόγοι στον τάφο