ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «αντίο» του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον Πειραιά

Το «αντίο» του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον Πειραιά

Συνέντευξη Τύπου κατά την οποία έκανε απολογισμό της θητείας του ως Δήμαρχος Πειραιά, παραχώρησε σήμερα ο απερχόμενος δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος αρχικά απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ωστόσο διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να έχει ενεργή δραστηριότητα στην πολιτική ζωή της χώρας. Όπως ο ίδιος είπε θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος της παράταξης «μας ενώνει ο Πειραιάς», κφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του στους Πειραιώτες οι οποίοι όπως ισχυρίστηκε τον στηρίζουν για παραπάνω από 25 χρόνια.

Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του «έτρεξαν» 129 έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 100 εκατ. ευρώ. Δήλωσε ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ανάπλασης σε ολόκληρο το επιλιμένιο μέτωπο, αναφέρθηκε δε στο Πάρκο Δηλαβέρη, που το χαρακτήρισε το ωραιότερο της Ελλάδας, ενώ μιλώντας για την κοινωνική πολιτική και τον εθελοντισμό του δήμου, είπε ότι όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε κανένα πολίτης στον Πειραιά χωρίς στέγη και τροφή.

Επανέλαβε, ακόμη ότι δεν πρόκειται να φύγουν τα δικαστήρια από το κέντρο της πόλης.

Αναφερόμενος στο χρέος του δήμου που έχει υπό τη μορφή δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών, είπε ότι η δημοτική Αρχή επί θητείας του, πέτυχε μια θεαματική διαχείριση, καθώς κατάφερε να το μειώσει από τα 140 εκατ. ευρώ στα 130 εκατ. ευρώ. Τόνισε ότι ο δήμος στη διάρκεια των 3,5 σκληρών χρόνων των μνημονίων, κατάφερε να πληρώσει 37.522.095 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών, που αφορά τοκοχρεολύσια συν κεφάλαιο και ότι υπήρξε διευθέτηση ολόκληρου του δανείου με επιμήκυνση εξόφλησης.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά είπε ότι όλα αυτά επιτεύχθηκαν στη διάρκεια δραματικής μείωσης της επιχορήγησης του δήμου από το κράτος, καθώς οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι που έπαιρνε ο δήμος το 2007 ήταν 34.535.551 ευρώ και το 2014 15.736.488 ευρώ, δηλαδή μείωση 60%.

Ο Βασ. Μιχαλολιάκος ευχήθηκε το δημιουργικό έργο στον Πειραιά να συνεχιστεί και στα επόμενα πέντε χρόνια και πρόσθεσε ότι αυτός και οι συνεργάτες του θα είναι απολύτως υποστηρικτικοί.

Αναφερόμενος στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου, Γιάννη Μώραλη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη παραβρεθεί και είπε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα είναι δημοτικός σύμβουλος. Υπογράμμισε ότι θα είναι επικεφαλής του συνδυασμού του που έχει πολύ αξιόλογους και ικανούς ανθρώπους και οι οποίοι μπορεί να λειτουργήσουν την παράταξη και χωρίς αυτόν στο δημοτικό συμβούλιο. Πρόσθεσε δε ότι θα γίνουν επιτροπές αυτού του συνδυασμού σε κάθε γειτονιά του Πειραιά και ομάδες με κάθε θεματική δραστηριότητα.

Διαβάστε επίσης:

Κανέλλη: Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Επανάσταση στις Βρυξέλλες;