ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bενιζέλος: Ευτελείς συμπεριφορές που προσβάλλουν την παράταξη (pics&vid)

Bενιζέλος: Ευτελείς συμπεριφορές που προσβάλλουν την παράταξη (pics&vid)

Με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος στο Ζάππειο διοργανώνεται η επίσημη επετειακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ολιγόλεπτο βίντεο από την πορεία του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ με πλάνα και αποσπάσματα ομιλιών του Ανδρέα.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, έφτασε στον χώρο γύρω στις 19.50.

Μεταξύ των παραβρισκόμενων διακρίναμε τον Κώστα Σημίτη, τον Νίκο Ανδρουλάκη, την Φώφη Γεννηματά, τον Θανάση Τσούρα, τον Γιάννη Καψή, τον Παρασκευά Αυγερινό αλλά και παλιά στελέχη όπως ο Φοίβος Ιωαννίδης.

simi

Ο κ. Βενιζέλος προσήλθε στο χώρο με ισχυρή ασφάλεια και χειροκροτήθηκε σε ήπιους τόνους από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό», φώναζαν κάποιοι από τους φίλους του κόμματος που βρέθηκαν στην αίθουσα.

Ο Σημίτης «έσφαξε» τον ΓΑΠ: Το λεφτά υπάρχουν μας οδήγησε στην αποτυχία!

Σκληρή κριτική κατά του Γιώργου Παπανδρέου άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός και μάλιστα τόνισε ότι ο ΓΑΠ είναι προσηλωμένος σε πρακτικές του παρελθόντος.

«Πέρασε ένας χρόνος από την τελευταία εκδήλωση και τότε είχαμε διαπιστώσει ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται αλλαγή. Εδώ και ένα χρόνο είπαμε να αλλάξουμε πρόσωπα και πολιτικές, αλλά βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο… Μάλιστα τα επεισόδια που έγιναν στην προηγούμενη εκδήλωση δείχνουν ότι κάποιοι παραμένουν προσηλωμένοι στο παρελθόν και επιδιώκουν πρακτικές που δεν είναι δυνατές στην σύγχρονη Ελλάδα».

Σε άλλο σημείο είπε για το ΠΑΣΟΚ: «Μοιάζουμε με ξερά φύλλα που στροβιλίζει ο αέρας της πολιτικής».

«Ας θυμηθούμε τι κόστισε στο κόμμα και στη χώρα το Λεφτά υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά για τον Παπανδρέου.

Άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για κόμματα με φθαρμένο πολιτικό λόγο και λαϊκίστικες υποσχέσεις που οδηγούν στην αποτυχία.

Στην ομιλία του έκανε λόγο για λάθος επιλογές σε πολλούς τομείς της οικονομίας μίλησε για άχρηστα έργα και πελατειακές δαπάνες και για τα κόμματα που εθίζουν τους ψηφοφόρους στο βόλεμα. Η χώρα έχει ανάγκη από ειλικρίνεια και σοβαρότητα και όχι από υποσχεσιολόγους. Αλλιώς θα συνεχίσουμε να ζούμε με ανόητες ελπίδες και με ελεγκτές πάνω από το κεφάλι μας. Δημιουργούμε είπε στους πολίτες ψεύτικές ελπίδες που στη συνέχεια δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε και στη συνέχεια δημιουργείται η αίσθηση στον κόσμο ότι «παίζεται κάποιοι παιχνίδι περίεργο».

Αναφέρθηκε στην διαπραγμάτευση του Παρισίου και είπε να μην καλλιεργούμε αυταπάτες ότι θα φύγει η τρόικα, διότι ακόμα κι αν φύγει θα υπάρχουν άλλοι μηχανισμοί της Ένωσης που θα μας ελέγχουν. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι η τρόικα περιορίζει την αυτονομία μας! Όμως όπως τόνισε: «Ο προϋπολογισμός της χώρας θα εγκρίνεται από την Ένωση, αλλιώς θα επιβάλλονται πρόστιμα».

Αναφερόμενος στο κούρεμα είπε ότι «η ρύθμιση του χρέους θα αργήσει. Η ευρωζώνη δεν έχει ακόμα αποφασίσει. Μακρά και επίπονη θα είναι η διαπραγμάτευση» .

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά των όσων έγιναν προχθές στην εκδήλωση που οργάνωσε ο ΓΑΠ κάνοντας λόγο για ευτελείς συμπεριφορές που προσβάλλουν την παράταξη.

Αναφερόμενος στην κρίση είπε ότι «Κάποιοι που είχαν την ευθύνη των επιλογών, τώρα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και χρεώνουν αλλού τις ευθύνες».

«Στα εγκαίνια προχθές χάθηκαν αυτά που είπα μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία, συμπεριφορές που προσβάλλουν την παράταξη. Δεν ανήκουν στην παράταξη τα φαινόμενα αυτά και δεν με αφορούν προσωπικά. Μετείχα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να δώσω δείγμα ενότητας και ευγένειας» και πρόσθεσε ότι «Κανένας ανορθολογισμός δεν θα ανακόψει την πορεία της χώρας».

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση και ιδαιτέρως τον Κώστα Σημίτη για την ουσιαστική – όπως είπε – παρέμβασή του.

«Ευχαριστώ όλους σας για την δυναμική παρουσία σας εδώ επώνυμους και απλούς ανθρώπους που είναι η καρδιά της παράταξης. Η σημερινή επέτειος είναι ευκαιρία συσπείρωσης».

Δεν παρέλειψε με σπόντα να αναφερθεί στον ΓΑΠ λέγοντας: «Λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου αλλά είμαι βέβαιος ότι ψυχικά είναι εδώ, λόγω όμως ανειλημμένης υποχρέωσης που δεν του επιτρέπει να είναι εδώ σωματικά, θα είναι ομιλητής σε συνάντηση της Royal Bank of Scotland».

«Σαράντα χρόνια μετά το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ χτυπημένο και ακρωτηριασμένο αλλά ενωμένο, το ΠΑΣΟΚ της ευθύνης».

«Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ»

«Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ» με την φράση αυτή ο Βαγγέλης Βενιζέλος άσκησε κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τη ΝΔ τόνισε ότι δεν έγινε για πρώτη φορά το 2013 αλλά το 2011 με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο και δεν πρόκειται για προϊόν συνωμοσιολογίας. Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν συμμετείχε στην τελευταία συγκυβέρνηση μαζί με τον Φώτη Κουβέλη. «Δεν υπάρχει καμία μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ άφησε αιχμές για όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που όπως είπε φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜ.ΑΡ. «Αυτά τα στελέχη προέρχονται από συγκεκριμένους συσχετισμούς στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ», είπε , υπονοώντας ανθρώπους που βρίσκονται στο περιβάλλον Παπανδρέου!

Παράλληλα προανήγγειλε και τη διενέργεια συνεδρίου προγραμματικού. «Προχωράμε με όσους ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ μέσα στο παραβάν!»

Δείτε ζωντανά, σε απευθείας μετάδοση την ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου