ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ανυπομονεί να επισκεφθεί τις ανασκαφές στην Αμφίπολη

Τσίπρας: Ανυπομονεί να επισκεφθεί τις ανασκαφές στην Αμφίπολη

Την ανυπομονησία του να επισκεφθεί τα αρχαιολογικά ευρήματα στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ωστόσο πως η επίσκεψη δεν μπορεί να γίνει τώρα, λόγω των εργασιών που εκτελούνται εκεί.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι πριν από ένα χρόνο, όταν κανείς δεν ασχολούνταν με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη και «το υπουργείο Πολιτισμού δεν έδινε δεκάρα», ο περιφερειάρχης τον είχε ενημερώσει ότι γίνεται μια ανασκαφή, η οποία «πιθανόν θα είναι σημαντική», κρατώντας τον έκτοτε συνεχώς ενήμερο για τις εξελίξεις. Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως η Περιφέρεια έδωσε τότε το ποσό των 100.000 ευρώ για να συνεχιστούν οι εργασίες, ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει πρόσκληση στον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί το χώρο.

«Είναι ένα σημαντικό εύρημα. Θα πάμε μαζί, όταν έρθει η ώρα, αλλά αυτό θα είναι σε συνάρτηση με τις εργασίες που γίνονται εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι συμβολικά, ο Περιφερειάρχης πρόσφερε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως αναμνηστικό δώρο ένα αγαλματίδιο με το λιοντάρι της Αμφίπολης…

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας: Η ΔΕΘ να αποκτήσει επαφή με μικρομεσαίους επιχειρηματίες (pics)

Τσίπρας: «Χορηγία του κ. Σαμαρά» η μη μετάδοση της ομιλίας μου