ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδούβελης: Κανονικά στις διαπραγματεύσεις ο Λαζαρίδης

Χαρδούβελης: Κανονικά στις διαπραγματεύσεις ο Λαζαρίδης

Στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά και στις σχέσεις του με τον Χρ. Λαζαρίδη αναφέρθηκε, εξερχόμενος του «Μαξίμου», ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο υπουργός Οικονομικών, αφού ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας, σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις πηγαίνουν πολύ καλά μέχρι στιγμής, ενώ η ενημέρωση θα συνεχίζεται ανάλογα με το χρόνο που περνάει.

«Είχαμε μια εκτενή συζήτηση ενημερωτική. Ενημέρωσα τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων μέχρι στιγμής. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Πηγαίνουν πολύ καλά. Και θα συνεχίζεται η ενημέρωση ανάλογα και με το χρόνο που περνάει», τόνισε αρχικά.

Ερωτηθείς για το πώς είναι οι σχέσεις με τον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλο του πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη, αλλά και για το εάν θα πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Χαρδούβελης απάντησε: «Οι σχέσεις μου με τον κ. Λαζαρίδη είναι οι καλύτερες. Είναι αξιόλογος, βαθύς γνώστης των αριθμών και ευπρόσδεκτος. Παρίσταται συνήθως, ναι. Παρίσταται».

Για το αν είναι εύκολο να βάλουμε «κόκκινες» γραμμές στη διαπραγμάτευση, σε τι δε θα υποχωρήσουμε και σε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω, ο κ. Χαρδούβελης, υπογράμμισε: «Υπάρχουν κόκκινες γραμμές και θα το μάθετε αργότερα όταν κλείσει η διαπραγμάτευση», ενώ για το ενδεχόμενο φοροελαφρύνσεων κατέληξε: «Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες τώρα»…

Λαζαρίδης: Έχω στοχοποιηθεί και βάλλομαι

Παράλληλα, τη δική του απάντηση στο θόρυβο που δημιουργήθηκε για τη συμμετοχή του στην σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με την τρόικα, την Τρίτη, έδωσε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια με την τρόικα, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος, κατέστησε σαφές:
«Δεν εκδιώχθηκα από τη σύσκεψη. Έχω στοχοποιηθεί και βάλλομαι. Πολλοί εκτός και λίγοι εντός Ελλάδας δε θέλουν να βγούμε από το μνημόνιο. Δεν θα χρειαστούμε άλλα χρήματα».

Ίωση ο Χαρδούβελης

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών απουσίαζε σήμερα από τις διαπραγματεύσεις, καθώς όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του μια ίωση που τον ταλαιπωρούσε από τις προηγούμενες ημέρες, τον κράτησε στο κρεβάτι, βάζοντας τέλος στα σενάρια λόγω… Λαζαρίδη.

Διαβάστε ακόμα:

Έκτακτο: Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Σαμαράς