ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εισαγγελέας για τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί χρηματισμού βουλευτών

Εισαγγελέας για τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί χρηματισμού βουλευτών

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι δηλώσεις –καταγγελίες του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη ότι «υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά για να μαζέψουν τους 180», αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς περί χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη με αφορμή τις επίμαχες τηλεοπτικές δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με τη σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω αναφορά του κ. Σκουρλέτη ο οποίος, όπως είπε, επικαλέστηκε κυριακάτικη εφημερίδα προκάλεσε τόσο την έντονη αντίδραση εκτός του παρισταμένου στο τηλεοπτικό στούντιο κ. Γεράσιμου Γιακούματου που έκανε λόγο για πολιτική αγυρτεία όσο και της κυβερνητικής εκπρόσωπου, Σοφίας Βούλτεψη.

«Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα. Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε εξαγοράζονται από κανέναν. Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο "κουμπαράς" του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες "καταγγελίες"» ανέφερε σε δήλωσή της.

Διαβάστε επίσης:

«Κουμπαράς από επιχειρηματίες για να βρεθούν 180 βουλευτές»