ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Δεν θα είμαι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Κουβέλης: Δεν θα είμαι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ήταν κατηγορηματικός και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας ο κ. Κουβέλης υποστήριξε πως «η απαγκίστρωση από το μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει με μια υποτιθέμενη και εύκολη προσφυγή στις αγορές. Δεν μπορεί να υπάρξει η απαγκίστρωση, επίσης, με την κατάργησή του με έναν νόμο. Εύκολες και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχουν, όμως, λύσεις δίκαιες και αποδοτικές. Εκείνο το οποίο μπορεί να υπάρξει είναι η ανάγκη και η δυνατότητα μιας ουσιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Δεν βλέπω άλλη δυνατότητα αντιμετώπισης του χρέους» υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι δεν χρειάζεται η Ελλάδα κανένα άλλο μνημόνιο και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις για να αναδιαρθρωθεί το χρέος, «είτε με την αμοιβαιοποίηση μέρους του χρέους, με την έκδοση ευρωομολόγων, τα οποία θα αναλάβει η ΕΚΤ, είτε με την περαιτέρω χρονική επιμήκυνση και βεβαίως, υπάρχει κι ένα μέρος του δανείου, το οποίο μπορεί να περικοπεί».

Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει η αναγκαία συναίνεση στη βάση της πολιτικής που ασκείται και θα ασκηθεί έως το Φεβρουάριο, που είναι ο κρίσιμος μήνας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα τηρήσουν ενιαία στάση και τόνισε ότι το κόμμα του θα κατέβει αυτόνομα σε προσεχείς εκλογές, παρά τις μέχρι τώρα αρνητικές δημοσκοπήσεις.