ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κομισιόν «αδειάζει» Δαμανάκη

Η Κομισιόν «αδειάζει» Δαμανάκη
Η Κομισιόν "αδειάζει" Δαμανάκη- «Ουδέν σχόλιο», λένε στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις της Επιτρόπου...

Αδειάζει η Κομισιόν την Επίτροπο Μαρία Δαμανάκη για τις δηλώσεις της περί σεναρίων απομάκρυνσης της Ελλάδας από τη Ζώνη του Ευρώ.

«Ουδέποτε έχει συζητηθεί ζήτημα αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέο Αλταφάζ.

«Στο Συμβούλιο των υπουργών της ζώνης του ευρώ, όπου συζητούνται όλα τα θέματα που άπτονται του ενιαίου νομίσματος, κανένα κράτος μέλος δεν έχει θέσει ως σήμερα θέμα εξόδου της Ελλάδας, η οποιασδήποτε άλλης χώρας, από την ευρωζώνη» δήλωσε ο κ. Αλταφάζ.

«Σιγή ιχθύος» η κυβέρνηση

Την ίδια ώρα «σιγή ιχθύος» τηρεί η κυβέρνηση. Χωρίς να θέλει να εκθέσει την κα. Δαμανάκη, δεν σχολιάζει επίσημα τις απόψεις της ενώ κυβερνητικά στελέχη προσπαθώντας να ρίξουν τους τόνους λένε δεν ότι, «ασχολούμαστε φήμες»

Πάντως γεγονός είναι, πως τα σενάρια που «φωτογραφίζει» η Ελληνίδα Επίτροπος έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν από θεωρητικά έγκυρα έντυπα όπως το Spiegel και έχουν διαψευστεί από την κυβέρνηση.

Επιπλέον μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση της Επιτρόπου, αφού τον τελευταίο χρόνο έχει επιλέξει να μην συμμετέχει με παρεμβάσεις και δηλώσεις της στη δημόσια ζωή της χώρας, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται το μνημόνιο.

Η τελευταία της δήλωση ήταν πριν ένα χρόνο, όταν επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και είχε επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και έτσι ερωτήματα προκαλεί ο χρόνος, που αποφάσισε να παρέμβει και να κάνει αυτή την ασυνήθιστη δήλωση.

Χωρίς να επιβεβαιώνεται, ούτε να διαψεύδεται, θεωρείται σίγουρο από παρατηρητές , πως η κα. Δαμανάκη είχε ενημερώσει αρμοδίως για το περιεχόμενο της δήλωσής της και αυτό διότι όπως λένε άνθρωποι, που την ξέρουν σε όλη τη διαδρομή της, ήταν προσεκτική στις κινήσεις της και ειδικά από τη στιγμή που μετακινήθηκε στο ΠΑΣΟΚ διατηρούσε ανοικτή επικοινωνία με το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης: Μ. Δαμανάκη:Σενάρια απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ