ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Δημαράς: «Ο Γιώργος μας άλλαξε τα φώτα»

Γ. Δημαράς: «Ο Γιώργος μας άλλαξε τα φώτα»
«Θεωρώ ότι μέσα στα τρυκ τα επικοινωνιακά που έχει επιλέξει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό ήταν και αυτή τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

«Θεωρώ ότι μέσα στα τρυκ τα επικοινωνιακά που έχει επιλέξει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό ήταν και αυτή τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεδομένου ότι πριν 3-4 μέρες είχε γίνει συνάντηση του κ. Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεχωριστά. Επομένως τι καινούριο είχαν να πουν που δεν μάθαμε; Και εν πάση περιπτώσει εκείνο το οποίο είναι απαιτητό και το απαιτεί ο ελληνικός λαός και όσοι ενδιαφέρονται για τα πολιτικά δρώμενα της χώρας, είναι ότι αύριο το πρωί, μεθαύριο το πρωί να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της συνάντησης, της συζήτησης, των θέσεων, των αντιθέσεων και των διαφωνιών και των προτάσεων που υπήρξαν», τόνισε ο Γιάννης Δημαράς, παραχωρώντας εφ΄ολης της ύλης συνέντευξη στον ΑΝΤ1 97,2.
«Υπάρχουν τρεις λέξεις συζήτηση, συμφωνία, συνεργασία. Συναίνεση: αυτό που σημαίνει κατά τον κ.Παπανδρεου είναι ελάτε να συμφωνήσετε με αυτό που προτείνω. Εγώ δεν πιστεύω λοιπόν ότι αυτή είναι μια δημοκρατική στάση, και επιλογή του πρωθυπουργού της χώρας. Καθώς αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα μεγάλα και τόσα αδιέξοδα, η λύση κατά τη γνώμη μου είναι μόνο μια: εκλογές. Θα πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, και αυτός θα αποφασίσει ποιους θα επικυρώσει για τις προτάσεις, για τους προγραμματισμούς και τα προγράμματά τους, και επομένως μετά μπορούμε να κουβεντιάσουμε που συγκλίνουν οι πολιτικές προτάσεις, που συγκλίνουμε σε προτάσεις που αφορούν την οικονομία, την πατρίδα η οποία πάει να εξαγοραστεί με τον τρόπο με τον οποίο σήμερα εφαρμόζεται το μνημόνιο, και επομένως να συμφωνήσουμε και να συνεργαστούμε. Προέχει παντός άλλου σήμερα η ενότητα του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών.

Για τον Παπανδρέου
« Θεωρώ ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου παρότι πίστεψα πολύ, θυμάστε ένα σύνθημα το οποίο πρωτακούσαμε όταν έκανε την περίφημη διαδρομή και περιοδεία στο Περιστέρι, όταν κλήθηκαν να ψηφίσουν εάν τον θέλουν για Πρόεδρο και ψήφισαν περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι τι έλεγαν; «Γιώργο προχώρα άλλαξέ τα όλα». Τα άλλαξε ο Γιώργος. Μας άλλαξε τα φώτα!», σημείωσε, επισημαίνοντας πως με άλλο πρόγραμμα εξελέγη το ΠΑΣΟΚ το 2009.
«Αρνούμαι λοιπόν ο κ. Παπανδρέου να λέει «προχωράω μόνος μου» και έχω την εντολή του ελληνικού λαού για τα μέτρα τα οποία έχω αποφασίσει, γιατί αυτά τα μέτρα δεν ετέθησαν υπόψη του ελληνικού λαού. Άλλες ήταν οι εξαγγελίες της εποχής εκείνης και άλλο ήταν το πρόγραμμα», υπογράμμισε.

Για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος

«Το σύνταγμά μας προβλέπει τα δημοψηφίσματα. Λόγοι για τους οποίους θα μπορούσαν να είχαν γίνει δημοψηφίσματα τα τελευταία 10 χρόνια υπήρξαν πάρα πολλοί. Όλες οι κυβερνήσεις όμως και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το αρνήθηκαν. Τώρα γιατί άραγε μιλάνε για δημοψήφισμα; Και γιατί άραγε προβληματίζεται η κυβέρνηση αν θα ακούσει τη διδαχή, τη συμβουλή, την προτροπή του κ. Δασκαλόπουλου του Προέδρου του ΣΕΒ; Ποιο ερώτημα θα τεθεί στον ελληνικό λαό; Όλα αυτά είναι κατά τη γνώμη μου ύποπτα, δόλια και αντιδημοκρατικά», επεσήμανε, αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο του ΣΕΒ, λέγοντας: «Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι ποσώς με ενδιαφέρει ο κ. Δασκαλόπουλος και ο προβληματισμός του. Με ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση μια και μιλάμε για δημοψήφισμα ποιο είναι το πρόβλημα της κυβέρνησης και πως το θέτει. Στον κ. Δασκαλόπουλο θα απαντήσω; Και αρνούμαι και δεν το δέχομαι ως πολίτης».

Για τον Όλι Ρεν
Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική, χαρακτήρισε τη νέα παρέμβαση του Φιλανδού Επιτρόπου, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία και αρμονία, με τις επιδιώξεις και τις επιθυμίες του κ. Γ.Παπανδρέου.
«Επιτρέπουμε σε κανέναν από τους ξένους να παρεμβαίνουν στα πολιτικά δρώμενα της χώρας; Ο ελληνικός λαός έχει χύσει το αίμα του και για δημοκρατικές διεκδικήσεις και για τα δημοκρατικά δικαιώματα, και για τις δημοκρατικές αξίες, και για το δημοκρατικό κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Ολι Ρεν να ασχοληθεί μετά της πατρίδας του. Και εμάς ας μας αφήσει να ασχοληθούμε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα εδώ. Είμαι εξ εκείνων ο οποίος απαγορεύει, και δεν νομίζω να υπάρχει αντίρρηση από οποιοδήποτε Έλληνα, να παρεμβαίνει κάποιος για τις πολιτικές ανακατατάξεις που ενδεχομένως συμβούν. Είναι υπόθεση του ελληνικού λαού, και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παρεμβαίνει», ξεκαθάρισε.