ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Η μνημονιακή αντιπολίτευση ονειρεύεται «αποστασίες»

Φίλης: Η μνημονιακή αντιπολίτευση ονειρεύεται «αποστασίες»

H κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να δώσει τη μάχη των ανατροπών και των λύσεων στην καθημερινότητα του πολίτη, υπογραμ­μίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, και επισημαίνει ότι όλοι, σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής, φέρουν ευθύνη για τις κακές εικόνες που συχνά μεταδίδονται από αυτήν.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Νίκος Φίλης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση "έχει συνείδηση ότι η παράταση της εκκρεμότητας πλήττει τη ρευστότητα και την πραγματική οικονομία. Σε σημαντικό βαθμό όμως η εκκρεμότητα ήταν εξ αντικειμένου αναγκαία ώστε να δρομολογηθεί η διαπραγμάτευση".

"Σε αυτή τη διαπραγμάτευση δεν είναι η Ελλάδα μόνη απέναντι στη Γερμανία", συνεχίζει ο κοινοβευλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, και επισημαίνει ότι "ακόμη και μέσα στο Βερολίνο καταγράφονται διαφοροποιήσεις".

Οσον αφορά την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα τονίζει ότι "η συνάντηση κορυφής Πούτιν - Τσίπρα δείχνει ότι μπορεί να αξιοποιηθεί το γεωπολιτικό βάρος της χώρας ώστε το ταχύτερο δυνατόν να υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία με τους θεσμούς. Οχι βεβαίως με κάθε τίμημα, όπως πιέζουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Πρέπει να αρχίσει από τώρα η συζήτηση για τη «μεγάλη συμφωνία» σχετικά με την οικονομική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας καθώς και η συναφής αναγκαία ρύθμιση-μείωση του χρέους".

Aκολούθως λέει ότι «η κυβέρνηση δεν είναι ομοσπονδία υπουργών, όπως και η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν είναι άθροισμα συνιστωσών». Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής, τονίζει, και επαναλαμβάνει ότι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ηθικά και πολιτικά δεσμευμένοι να εφαρμόσουν πολιτικές που ανταποκρίνονται στις προγραμματικές δηλώσεις και λαμβάνονται συλλογικά.

"Η μνημονιακή αντιπολίτευση, απομονωμένη από τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, ονειρεύεται «αποστασίες» και καλλιεργεί σενάρια αλλοίωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με διάσπαση μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ και εναλλαγή συμμάχων. Πρόκειται για δόλια ρητορική που αποσκοπεί στο να συντηρήσει σενάρια «αριστερής παρένθεσης», ώστε να παρεμποδίσει το κυβερνητικό έργο και να αποκόψει την κυβέρνηση από τη λαϊκή εμπιστοσύνη", καταλήγει.

Σχετικές ειδήσεις