ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουΐκ :Ο πρωθυπουργός διαπραγματεύτηκε «εν καιρώ πολέμου» μέχρι την τελευταία στιγμή

Κουΐκ :Ο πρωθυπουργός διαπραγματεύτηκε «εν καιρώ πολέμου» μέχρι την τελευταία στιγμή

«Στη δική μου τη λογική της διαχείρισης της πολιτικής, δεν χωράει αυτή η ψυχεδελική άποψη ότι μπορώ να καταψηφίζω τις αποφάσεις μιας Κυβέρνησης και ταυτόχρονα να την... υποστηρίζω», σχολίασε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του οΥφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Ο Υφυπουργός αν και κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει να εμπλακεί στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «από την άλλη, όμως, με αφορά το ΟΧΙ των 32 βουλευτών του, καθώς οι ΑΝΕΛ στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, είμαστε 5 των ΑΝΕΛ μέλη της Κυβέρνησης, αποδεικνύοντας όλοι με μία γροθιά, ότι πάνω απ' όλα βάζουμε το συμφέρον της πατρίδας μας με μία τριετή συμφωνία, που εμπεριέχει σημαντικά βασικά συστατικά».

Ο κ. Κουϊκ εκτίμησε ότι δεν θα αργήσει ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες το φθινόπωρο, είπε ότι «σε μία περίοδο που πρέπει να κλείσει η τριετής συμφωνία και σε μία περίοδο που ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Πάνο Καμμένο έχουν αποφασίσει να διαχειριστούν με συνέπεια, ανθρωποκεντρικά, με εντιμότητα και αποφασιστικότητα τα πράγματι σκληρά, αλλά όχι ανυπέρβλητα, μέτρα, εάν χρειαστεί να καταλήξουμε στις κάλπες, δηλαδή δεν μας επιτραπούν όλες οι πρωτοβουλίες που προανέφερα, τότε την αποκλειστική ευθύνη θα την έχουν εκείνοι που επί της ουσίας έχουν εξέλιξη σχέδιο που ρίχνει νερό στο μύλο του Σόιμπλε».

Κληθείς να σχολιάσει στο news.makedonia.gr, την αποδοχή νέου μνημονίου παρά τον έντονο αντιμνημονιακό αγώνα, ο κ. Κουΐκ καταρχήν επανέλαβε ότι «προτιμώ να ματώνω από την όποια κριτική που δέχομαι, από το να επιτρέψω να ματώνουν άλλο η Ελλάδα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες».

Ο κ. Κουΐκ διαχώρισε τα μνημόνια Ι και ΙΙ από την τριετή συμφωνία που θα υπογράψει αυτή η Κυβέρνηση, λέγοντας «τα μνημόνια Ι και ΙΙ συμφωνήθηκαν και υπογράφηκαν κάτω από διαφορετικές συνθήκες, χωρίς κλειστές τράπεζες, χωρίς τις απειλές του Grexit, χωρίς τις απειλές για κατάρρευση της πατρίδας μας και ενός ανέλεγκτου χάους και χωρίς το πολιτικό «πραξικόπημα» που επιχειρούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή ξένες δυνάμεις, για να χρησιμοποιήσω μία λέξη που αποτυπώθηκε και αναφέρθηκε κατά κόρον στα διεθνή έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ».

«'Αλλο να υπογράφεις δύο μνημόνια χωρίς διαπραγμάτευση και με τα χέρια κάτω «εν καιρώ ειρήνης» και άλλο να σε βλέπουν όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και όλη η Ευρώπη και όλος ο πλανήτης να διαπραγματεύεσαι «εν καιρώ πολέμου» μέχρι την τελευταία στιγμή για ό, τι καλύτερο μπορείς, έχοντας άλλον να σου πιέζει μαχαίρι στο στήθος, άλλον να σου περνάει θηλιά στο λαιμό και άλλον να απειλεί την εξόντωση της κάθε ελληνικής οικογένειας που θα συμπαρέσυρε το γκρέμισμα της πατρίδας τους» πρόσθεσε.

Ο κ .Κουΐκ προανήγγειλε σοβαρές ανακοινώσεις από την Κυβέρνηση που θα αφορούν στην καταπολέμηση της διαφθοράς, προσθέτοντας ότι «θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω ότι αυτούς τους πέντε μήνες ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας για την πάταξη της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, έχει χτίσει πολύ σημαντικές υποδομές».

Σχετικές ειδήσεις