ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαιρετίζει η Γαλλία τη ψήφο εμπιστοσύνης

Χαιρετίζει η Γαλλία τη ψήφο εμπιστοσύνης
«Πολύ σημαντικό βήμα» εν όψει της υιοθέτησης του νέου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα, χαρακτήρισε η Γαλλία σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική...

«Πολύ σημαντικό βήμα» εν όψει της υιοθέτησης του νέου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα, χαρακτήρισε η Γαλλία σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση, χαιρετίζοντας τις εξελίξεις.


«Η ψήφος του ελληνικού κοινοβουλίου είναι προφανώς ένα πολύ σημαντικό βήμα εν όψει της απόφασης για το θέμα (η οποία θα ληφθεί) στο ευρωπαϊκό συμβούλιο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Φρανσουά Μπαρουέν.


«Η κοινή διακήρυξη του Βερολίνου του προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της καγκελαρίου Άγγελας)Μέρκελ είναι προφανώς στην κατεύθυνση που επιθυμούμε», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι η Γαλλία δεν θα αποδεχθεί κανένα «πιστωτικό επεισόδιο ή χρεοκοπία» της Ελλάδας.


Ο Μπαρουέν, ο οποίος είναι και υπουργός Προϋπολογισμού, επέμεινε στο ότι είναι απαραίτητος ο «εθελοντικός» χαρακτήρας της συνεισφοράς των ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα, η κρίση χρέους της οποίας απειλεί τη σταθερότητα της ευρωζώνης.


Το σχέδιο για το νέο πακέτο δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από τη νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την 3η Ιουλίου.