ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Ρουμανία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στη Ρουμανία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Επίσημη επίσκεψη στο Βουκουρέστι πραγματοποιεί σήμερα και αύριο...

Επίσημη επίσκεψη στο Βουκουρέστι πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Κ. Παπούλιας θα συναντηθεί με την πολιτειακή, την πολιτική και την εκκλησιαστική ηγεσία της χώρας, ενώ θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Ελληνορουμανικού Επιχειρηματικού Φόρουμ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου, τον Πρωθυπουργό Εμίλ Μποτς, την Πρόεδρο της Βουλής Ρομπέρτα Αναστάζε, τον Πρόεδρο της Γερουσίας Μίρτσεα Τζοάνα και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Βίκτορ Πόντα.

Ο κ. Παπούλιας θα μεταβεί στο Πατριαρχικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη κ. Δανιήλ, ενώ θα έχει συναντήσεις και με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Θα επισκεφθεί επίσης την ρουμανική Ακαδημία, θα παρευρεθεί στην τελετή αποκαλυπτηρίων προτομής του Ελευθερίου Βενιζέλου και θα βραβεύσει την ελληνίστρια Έλενα Λαζάρ. Ανάμεσα στις δύο χώρες θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας στον αγροτικό τομέα.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης και ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Συνεργασίας Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.