ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεσοπρόθεσμο και επεισόδια στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Μεσοπρόθεσμο και επεισόδια στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Τι γράφουν οι εφημερίδες για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και τα επεισόδια...

Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την Ολομέλεια της Βουλής και τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Η εφημερίδα το «ΕΘΝΟΣ» γράφει: Η Ελλάδα των στεναγμών
Βαθιές ανάσες έδωσε στην κυβέρνηση και τις Βρυξέλλες η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Τα μέτρα δημοσιονομικής ανάκαμψης, που δρομολογούνται, προκαλούν στεναγμό στην Ελλάδα των μισθωτών και των συνταξιούχων. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στα επεισόδια στο κέντρο υπογραμμίζοντας: «Πνίγηκε από δακρυγόνα και χημικά το κέντρο της Αθήνας. Σάλος για βίντεο με κουκουλοφόρους – συνεργάτες (;) των ΜΑΤ.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Όργιο κρατικής τρομοκρατίας
Αστυνομική εκτροπή με στόχο τη διάλυση κάθε συγκέντρωσης κατά του μνημονίου. Απρόκλητη επίθεση σε διαδηλωτές και σε μαγαζιά με ανύποπτους πολίτες. Η ΕΛ. ΑΣ. χτύπησε και τα ιατρεία.
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αναφέρεται και στην ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου. «Με 154 ψήφους ΠΑΣΟΚ και μία της Ε. Παπαδημητρίου που αποχώρησε από τη ΝΔ, πέρασε ο υπερνόμος. Μετά από πολύωρες πιέσεις ψήφισε «ΝΑΙ» ο Αθανασιάδης, επέμεινε στο «ΟΧΙ» ο Κουρουμπλής που διαγράφηκε.

155 ψήφοι= 120 δισ. ευρώ. Ανακούφιση μετά το θρίλερ στη Βουλή. Γράφουν «ΤΑ ΝΕΑ» στο πρωτοσέλιδό τους.
Ανακούφιση στην κυβέρνηση αλλά και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έφερε η υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣOΚ, πλην του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Χημικός πόλεμος και βίντεο που εκθέτει της ΕΛ.ΑΣ. Η εφημερίδα αναφέρεται και στην σημερινή ψήφιση του Εφαρμοστικού νόμου. «Πιο ήπια η φοροεπιδρομή με αλλαγές στο πάρα πέντε.

«Η Καθημερινή» γράφει: Δανειακή ανάσα και ξέσπασμα βίας. Συγκρούσεις σκληρές και πολύωρες στο κέντρο της Αθήνας. Ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο. Απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΣΥ. Εκτός Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο Π. Κουρουπλής και της Ν.Δ. η Έλσα Παπαδημητρίου.