ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Τσοχατζόπουλος: «Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το κόμμα μου»

Α.Τσοχατζόπουλος: «Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το κόμμα μου»
Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η ψηφοφορία για την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Δικαιοσύνη...

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η ψηφοφορία για την παραπομπή του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Νωρίτερα ο κ. Τσοχατζόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας αθώος για την υπόθεση.

Μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε «μνημείο πλαστογράφησης της αλήθειας» το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής με το οποίο προτείνεται η παραπομπή του στη Δικαιοσύνη.

«Αυτό το ΠΑΣΟΚ που κατέστη συνώνυμο του μαρτυρίου του ελληνικού λαού δεν είναι το κόμμα μου», υπογράμμισε ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστηρίζοντας πως δεν θα καταφέρουν να τον καταστήσουν «βολικό ένοχο με κουρελόχαρτα της κάθαρσης».

«Σήμερα, το λεγόμενο ΠΑΣΟΚ, πολιτικά παραμορφωμένο, απομονωμένο, δημοκρατικά και οργανωτικά αποστεωμένο, κατέληξε σε αυτό που λέει ο λαός ’’κακό χωριό τα λίγα σπίτια’’ και σε ενός ανδρός αρχή. Γι΄ αυτό νομίζουν θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση με δική μου ενοχοποίηση.»

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να αποκαλύψει την πολιτική του δίωξη με νομικό μανδύα, ενώ σημείωσε ότι «η παράσταση αυτή θα έχει απρόσμενο τέλος για τους αφανείς και εμφανείς πρωταγωνιστές της.»

Ο πρώην υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «σκευωρία» και «ανήθικο κατηγορητήριο», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για την παραγγελία των υποβρυχίων.

Κάλεσε δε ονομαστικά να έρθουν να μιλήσουν στη Βουλή γι’ αυτό τον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, και τους τότε υπουργούς Θόδωρο Πάγκαλο, Βάσω Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο Δημήτρη Ρέππα, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Κώστα Σκανδαλίδη και Γιάννη Μαγκριώτη.

«Βρίσκομαι εδώ για να απογυμνώσω το διάτρητο, προκατασκευασμένο πόρισμα και τη βολική και κάλπικη εικονική πραγματικότητα που σας παρουσίασαν», υπογράμμισε ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «τεράστιο ψεύδος» και «παράνομο συμπέρασμα» ότι δωροδοκήθηκε.

Απέκρουσε δε την κατηγορία ότι πήρε παράνομα περιουσιακά ωφελήματα από την εταιρία "Φέροσταλ" για την διευκόλυνση της, σημειώνοντας ότι «διευκόλυνση χωρίς επηρεασμό των μελών του ΚΥΣΕΑ και του Α.Ν.Σ. δεν γίνεται», και ότι «δεν υπάρχει ουδεμία μαρτυρία περί δωροδοκίας μου».

Τέλος ο κ. Τσοχατζόπουλος απέρριψε την κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που του προσάπτουν όπως είπε χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς καν το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Διαβάστε επίσης: Ο κύβος ερρίφθη για τον Άκη