ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξηγήσεις ζητά από τον Βενιζέλο η ΝΔ

Εξηγήσεις ζητά από τον Βενιζέλο η ΝΔ
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μίλησε για μέτρα και πολιτικές που δεν περικλείονται στο Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο...

«Πρωτοφανές! Λίγα 24ωρα μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου, αποκαλύπτεται αυτό που έκρυψε από τη Βουλή ο κ. Βενιζέλος», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, και αντικρούοντας την επίσημη δήλωση Βενιζέλου ότι στο μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται τίποτε που να μην έχει παρουσιαστεί αναλυτικά στη Βουλή, σημείωσε πως στην τέταρτη επικαιροποίηση του «Μνημονίου», περιλαμβάνονται μέτρα και πολιτικές, που δεν περικλείονται στο Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.

«Στη σελίδα 114 της έκθεσης της Κομισιόν, όπου περιλαμβάνεται και η επικαιροποίηση του Μνημονίου, υπάρχει σαφής αναφορά για απολύσεις μετά την ολοκλήρωση του ενός έτους εφεδρείας, λέξη που απουσιάζει από το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και από τον Εφαρμοστικό Νόμο. Ειδικότερα, στο άρθρο 37 του Εφαρμοστικού Νόμου, όπου και υπάρχουν οι ρυθμίσεις για τον περιορισμό των προσλήψεων στους κρατικούς φορείς, απουσιάζει η λέξη "απόλυση"», υπογράμμισε ο Γιάννης Μιχελάκης, διευκρινίζοντας πως η ΝΔ ψήφισε το άρθρο, διότι είναι υπέρ του περιορισμού των δαπανών, όμως, διαφωνεί με την παράγραφο 7, που ρυθμίζει με αυθαίρετο τρόπο την επιλογή πλεονάζοντος προσωπικού στις ΔΕΚΟ.

«Η Νέα Δημοκρατία, με συνέπεια, υποστηρίζει, αντί των απολύσεων, το θεσμό της εφεδρείας για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους. Μετά από όλα αυτά, ο κ. Βενιζέλος πρέπει να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή παραπλάνηση της Εθνικής Αντιπροσωπείας», κατέληξε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Απορριπτέα, άνευ σχολίου, η δήλωση Γιούνκερ

«Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση και την αναφορά περί δραστικού περιορισμού της κυριαρχίας των Ελλήνων, την απορρίπτουμε άνευ σχολίων», τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης, υπενθυμίζοντας τη δήλωση Σαμαρά ότι: Σύνταγμα, Θεσμοί και Αξιοπρέπεια, επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι και Κυβέρνηση υπάρχει και Αντιπολίτευση υπάρχει και η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο, που λέγεται Ελλάδα.

Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να πάψει να κωφεύει και να αντιδράσει, εκτός αν εκφράζεται από την τοποθέτηση Λοβέρδου, «αν οι Έλληνες δεν πάρουν τις αποφάσεις, πρέπει να τις πάρουν κάποιοι άλλοι».