ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές παλινωδίες για ενιαίο μισθολόγιο και βαρέα -ανθυγιεινά

Κυβερνητικές παλινωδίες για ενιαίο μισθολόγιο και βαρέα -ανθυγιεινά
Με ήξεις - αφήξεις, απαντά η κυβέρνηση όταν ερωτάται σχετικά με μια σειρά από παλινωδίες, που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες σε κρίσιμα θέματα, όπως, για...

Με ήξεις - αφήξεις, απαντά η κυβέρνηση όταν ερωτάται σχετικά με μια σειρά από παλινωδίες, που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες σε κρίσιμα θέματα, όπως, για παράδειγμα, αυτό του ενιαίου μισθολογίου ή των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων (ΒΑΕ).

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί εμπλοκή μεταξύ των συναρμοδίων υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, με το δεύτερο να κατηγορεί - εμμέσως πλην σαφώς - το πρώτο για πολυπραγμοσύνη.

Ωστόσο, από πουθενά δεν προκύπτει η πραγματική αιτία της καθυστέρησης, ούτε το σημείο τριβής μεταξύ του κ.Βενιζέλου και του κ.Ρέππα. Το πιθανότερο, πάντως, είναι ότι η "καταιγίδα" δεν θα αργήσει να ξεσπάσει, αν και το αρνητικό αποτέλεσμα, για τα δημόσια οικονομικά, δεν θα αποφευχθεί. Όλα δείχνουν ότι η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου πάει για (λιγότερο ή περισσότερο, θα φανεί στην πράξη) αργότερα.

Το ίδιο εν μέρει ισχύει και με τα ΒΑΕ. Η λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα και οι νέες ρυθμίσεις που θα τα διέπουν, μάλλον απογοήτευσε. Στην πραγματικότητα, οι τομές που με τόσο στόμφο είχαν προαναγγελθεί εδώ και τόσο καιρό, δεν επήλθαν ποτέ, αν και το πολιτικό κόστος "μετρήθηκε" ήδη. Ζητούμενο, βεβαίως, αποτελεί αν ο νέος κανόνας που θα διέπει τα ΒΑΕ θα "περάσει" και από την τρόικα των ελεγκτών, η οποία θα είναι και ο τελικός κριτής, όπως συμβαίνει με τόσα και τόσα πράγματα ακόμα στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr