ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καθυστέρηση του εκλογικού νόμου ανακοίνωσε ο Καστανίδης

Καθυστέρηση του εκλογικού νόμου ανακοίνωσε ο Καστανίδης
Τα επόμενα βήματά του ως υπουργός Εσωτερικών περιέγραψε στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους ο κ. Χάρης Καστανίδης...

Τα επόμενα βήματά του ως υπουργός Εσωτερικών περιέγραψε στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους ο κ. Χάρης Καστανίδης.

Προανήγγειλε την άμεση αλλαγή του νόμου για τα δημοψηφίσματα, επιβεβαίωσε την πρωτοβουλία για αλλαγή του καθεστώτος χρηματοδότησης των κομμάτων και του ελέγχου του πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, ενώ είπε ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα καθυστερήσει.

Ο κ. Καστανίδης αντέδρασε στην κριτική που δέχονται οι βουλευτές, λέγοντας ότι υπάρχουν και άλλες επαγγελματικές ομάδες που έχουν προνόμια, όπως οι στρατιωτικοί, οι οποίοι έχουν αυτοκίνητα με βενζίνη πληρωμένη από το κράτος, από τον στρατηγό μέχρι τον αντισυνταγματάρχη, αλλά και οι διοικητές των κρατικών τραπεζών.

Όσον αφορά τέλος στις επιθέσεις που δέχονται οι βουλευτές, είπε ότι αυτές οι προσπάθειες γίνονται από ανθρώπους που αναζητούν απεγνωσμένα πολιτικό ρόλο, ότι όσοι καλούν σε βία δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως η βία είναι το τελευταίο καταφύγιο των αποτυχημένων, ενώ ανέφερε μία φράση ενός διανοούμενου σύμφωνα με την οποία «ελεύθερη κοινωνία είναι όταν αισθάνεσαι ασφαλής, ενώ είσαι αντιδημοφιλής».