ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Λαμπρινίδης: Να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη

Στ. Λαμπρινίδης: Να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη
Πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να δοθεί έμφαση...

"Πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm.

«Όσο καλλιεργείται μια αίσθηση στην κοινή τους γνώμη ότι οι Έλληνες είναι αμαρτωλοί, η Ελλάδα αμάρτησε κλπ, όσο και αν πράγματι παραβιάσαμε μια μεγάλη ευθύνη που είχαμε να τηρήσουμε κανόνες που ισχύουν για όλους, τόσο δυσκολεύονται και οι ίδιοι να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για τη βοήθεια της χώρας» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος ο υπουργός Εξωτερικών στα εθνικά θέματα, τόνισε πως «κανένα εθνικό θέμα δεν κινδυνεύει εξαιτίας του γεγονότος ότι η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη» και επισήμανε, σχετικά με τα Βαλκάνια, ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν απεμπολεί τον ρόλο της αλλά «αναζητούμε τον τρόπο να επανέλθουμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Όλοι προσβλέπουν σε αυτό».

Για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη δήλωσε ότι είναι δικαίωμα της Ελλάδας και θα το εξασκήσει όποτε κρίνει, ενώ για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και την ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη, ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη διερευνητικές διαπραγματεύσεις και αν δεν λυθεί τότε βούληση της κυβέρνησης είναι η κοινή προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης.