ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές με απλή αναλογική θέλει ο Τσίπρας

Εκλογές με απλή αναλογική θέλει ο Τσίπρας
Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και την πολιτική λιτότητας...

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Επαναλαμβάνοντας μάλιστα την πρόταση του κόμματός του για τον τρόπο επίλυσης του χρέους, δήλωσε: «Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου κατεδαφίζει απροκάλυπτα την κοινωνία, διαλύει το κοινωνικό συμβόλαιο βγάζει στο σφυρί την Ελλάδα με πρόσχημα και με απειλή τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Τον κίνδυνο της χρεοκοπίας όμως, τόσο της κοινωνικής όσο και της τεχνικής, τον φέρνει πιο κοντά αυτή η πολιτική της λιτότητας και της κοινωνικής κατεδάφισης. Η λιτότητα είναι αυτή που γεννά την ύφεση, η ανεργία είναι αυτή που γεννά την φτώχια. Η διάλυση του κοινωνικού κράτους είναι αυτή που γεννά την εξαθλίωση».

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του από το βήμα της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που διεξάγεται στο Σ.Ε.Φ., έθεσε ξανά το αίτημα της άμεσης προσφυγής στις κάλπες με το σύστημα της απλής αναλογικής και τόνισε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο για ανοιχτό πολιτικό διάλογο με μια σειρά δυνάμεις με τις οποίες υπάρχουν διαφορές, αλλά είναι δευτερεύουσες μπροστά στο ιστορικό καθήκον που έχουν να αποτρέψουν τη λεηλασία του λαού και της χώρας.