ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δύο μήνες η παρέμβαση για το περιβάλλον

Σε δύο μήνες η παρέμβαση για το περιβάλλον
Μέσα στους επόμενους δύο μήνες πρόκειται να ολοκληρωθεί η συνολική θεσμική παρέμβαση που δρομολογεί το υπουργείο ΠΕΚΑ για το περιβάλλον.

Μέσα στους επόμενους δύο μήνες πρόκειται να ολοκληρωθεί η συνολική θεσμική παρέμβαση που δρομολογεί το υπουργείο ΠΕΚΑ για το περιβάλλον, ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης. Κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο για την ρύθμιση των αυθαιρέτων και την περιβαλλοντική αδειοδότηση προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για το νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών όπου διαχωρίζεται το εγκριτικό από το εποπτικό έργο.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε χθες το βράδυ επί της αρχής του και την ερχόμενη Τρίτη ολοκληρώνεται η συζήτησή του με την ψήφιση επί των άρθρων.


Η ριζική αναθεώρηση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού πρόκειται να γίνει επίσης με άλλο νομοσχέδιο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση μελετών αναθεώρησης των Χωροταξικών Σχεδίων των 12 Περιφερειών της χώρας. Τέλος ο κ. Σηφουνάκης υπογράμμισε πως ολοκληρώθηκε το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τη βιομηχανία και δρομολογείται το σχέδιο για τον τουρισμό.