Ρήγας: Δεν είναι να δυνατόν ο Μητσοτάκης να παίζει τον Ρομπέν των Δασών

Ρήγας: Δεν είναι να δυνατόν ο Μητσοτάκης να παίζει τον Ρομπέν των Δασών

Ειδήσεις | Παναγιώτης Ρήγας: Σφοδρή επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας αλλά και προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε σήμερα, Παρασκευή (20/01/2017) ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, χαρακτηρίζοντας «καταστροφική» τη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να παίζει αυτή την περίοδο τον Ρομπέν των Δασών. Έχουν τεράστια ευθύνη για εκεί που φτάσαμε και βεβαίως και ο λόγος τους και η "αλήθεια", με την οποία αυτή τη στιγμή μας έχουν βομβαρδίσει, είναι η αλήθεια της καταστροφικής πορείας τού να στηρίξουν όλο αυτό το σύστημα, που καταρρέει αυτή τη στιγμή και βεβαίως, σε ό,τι αφορά την κοινωνία, απολύσεις –το είπαν ευθέως, θα απολύσουν τους πάντες, θα απολύσουν στον Δημόσιο τομέα- αυτές είναι οι πολιτικές τους, αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν όλοι αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα.

«Η ΝΔ έχει μία στρατηγική, η οποία είναι όχι για εμάς καταστροφική, είναι καταστροφική για την κοινωνία [...] οι επιλογές του ΔΝΤ στηρίζονται από τη ΝΔ, μας λέει η ΝΔ ότι κάναμε μονομερή επιλογή όταν δώσαμε τη 13η εφάπαξ σύνταξη, όλα αυτά δεν είναι μία στρατηγική, η οποία θέλει να στηρίξει την ελληνική κοινωνία», σημείωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υπόθεση ΔΟΛ, ο κ. Ρήγας απέρριψε τις αιτιάσεις την αντιπολίτευσης ότι υπήρξαν χειρισμοί από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος, κάνοντας λόγο για προσωπική επιλογή του κ. Μουλόπουλου να ανταποκριθεί στο αίτημα των εργαζομένων του συγκροτήματος, να συνδράμει ώστε να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που υπάρχει. «Ας μη μας κουνάνε το δάχτυλο. Είναι ένα συγκρότημα, το οποίο όλα τα χρόνια προφανώς κράτησε μία συγκεκριμένη στάση και ήταν και χυδαία» είπε και αναφέρθηκε σε «επιλογές της ΝΔ, όπως ο κ. Μιχελάκης που πήγε στον ΑΝΤ1». Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξουν δάνεια με τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Ψυχάρης έπαιρνε και δήλωσε και στην εξεταστική της Βουλής και να υπάρξει τέτοια διαδικασία».

Κληθείς, τέλος να σχολιάσει τη σύμπραξη της «Δράσης» με τη ΝΔ ο κ. Ρήγας εκτίμησε ότι «είναι το πιο συμβολικό των ακραίων νεοφιλελεύθερων αντικοινωνικών πολιτικών, τις οποίες η ΝΔ έχει στόχο να υλοποιήσει».

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές ζυμώσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς έκανε λόγο για «αναπαλαίωση» πολιτικών και προσώπων που «έχουν και την τεράστια ευθύνη και δεν κάνουν την αυτοκριτική τους, αλλά η στρατηγική τους συνεχίζει να είναι ήττα του ΣΥΡΙΖΑ». «Νομίζω πρέπει να επανεξετάσουν σε μεγάλο βαθμό εάν είναι από την πλευρά της όχθης όπου βρίσκεται το κοινωνικό κράτος, η Δημοκρατία, ή αν είναι από τη μεριά της όχθης των ακραίων νεοφιλελεύθερων αντικοινωνικών πολιτικών», ανέφερε.