ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξοργισμένες με τα κόμματα οι φοιτητικές παρατάξεις

Εξοργισμένες με τα κόμματα οι φοιτητικές παρατάξεις
Παρά τις τεράστιες διαφορές που τις χωρίζουν, οι φοιτητικές παρατάξεις των δύο μεγάλων κομμάτων φαίνεται να συγκλίνουν...

Παρά τις τεράστιες διαφορές που τις χωρίζουν, οι φοιτητικές παρατάξεις των δύο μεγάλων κομμάτων φαίνεται να συγκλίνουν για πρώτη φορά σε κάτι.

ΠΑΣΠ και ΔΑΠ κατηγορούν με ανακοινώσεις τους τα δύο μεγάλα κάμματα του Κοινοβουλίου ότι «τόσα χρόνια τα έτρωγαν μαζί».

Αιτία είναι φυσικά ο νέος νόμος που αποδυναμώνει τις πανίσχυρες φοιτητικές οργανώσεις, ενώ κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου πυροδοτεί τις εξ αριστερών αντιδράσεις.

«Αφήνουμε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, θα εκπλαγείτε το προσεχές διάστημα…» δηλώνει στο «Βήμα» ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ερωτηθείς ως που θα φθάσει η νεολαία της Ν.Δ. την αντίθεσή της στο νέο νόμο, αφήνει ξεκάθαρα να φανεί ότι δεν έχουμε δει ακόμη τίποτε…

Ανάλογου περιεχομένου ήταν και η ανακοίνωση πριν από μέρες μέλους της οργάνωσης, που έκανε λόγο για «λαμόγια» του Κοινοβουλίου και για «αλήτες». Ο νεαρός που συμπεριέλαβε στα «λαμόγια» και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά διαγράφηκε χωρίς καθυστέρηση.

Στην ΠΑΣΠ η συντριπτική πλειονότητα έχει μια «γραμμή»: καταλήψεις.

«Η κυβέρνηση κατήργησε τη δημοκρατία στα πανεπιστήμια και μετέφερε απλά τη διαφθορά από το ένα κανάλι στο άλλο» σημειώνει ο γραμματέας της οργάνωσης Μιχ. Νικηφόρος. «Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με κάθε λογής κατεστημένο» αναφέρει και ξεκαθαρίζει τα σχέδιά του να μην εφαρμοστεί ποτέ ο νέος νόμος.