ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίρεται η ασυλία τριών «πράσινων» βουλευτών

Αίρεται η ασυλία τριών «πράσινων» βουλευτών
Την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε η Βουλή με ονομαστική μυστική ψηφοφορία. Πρόκειται για τους...

Την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε η Βουλή με ονομαστική μυστική ψηφοφορία. Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Αθανασιάδη, Πέμυ Ζούνη και Αθανάσιο Οικονόμου.

Σε σύνολο 210 ψηφισάντων βουλευτών, υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Αθανασιάδη (ο οποίος κατηγορείται για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση) ψήφισαν 186 βουλευτές, κατά 17 και 7 παρών.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας της κ. Ζούνη ψήφισαν 153 βουλευτές, 50 κατά και 7 «παρών».

Εναντίον της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει και την ιδιότητα μέλους του ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού της Αθήνας προσέφυγε η ΑΕΠΙ. Σημειώνεται ότι από την προσφυγή έχει ήδη παραιτηθεί η ΑΕΠΙ, αλλά η κ. Ζούνη ζήτησε από την Βουλή να εγκρίνει την άρση της ασυλίας της.

Για την άρση της ασυλίας του κ. Οικονόμου (εναντίον του οποίου υφίσταται δικαστική δίωξη για παράβαση υγειονομικής διάταξης) ψήφισαν 186 βουλευτές, κατά 17 βουλευτές και 7 παρών.

Ο κ. Οικονόμου ζήτησε επίσης την άρση της ασυλίας του, ώστε να λογοδοτήσει στο δικαστήριο, δεδομένου ότι η κατηγορία δεν αφορά στα βουλευτικά του καθήκοντα, αλλά την επαγγελματική του δραστηριότητα.