ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τζανακόπουλος «αδειάζει» Τσακαλώτο: Ο Τσίπρας δεν ήξερε τίποτα για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Ο Τζανακόπουλος «αδειάζει» Τσακαλώτο: Ο Τσίπρας δεν ήξερε τίποτα για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Ειδήσεις | Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιβεβαίωσε την Τετάρτη (08/03/2017) ότι ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδιάστηκε από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, όταν μιλούσε τη Δευτέρα (06/03/2017) ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αφήνοντας αιχμές για το εάν τα γνώριζε ή όχι ο υπουργός Οικονομικών,Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας δεν ήξερε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και πώς θα μπορούσε να τα γνωρίζει αφού η υπηρεσία είναι ανεξάρτητη αρχή».

Ερωτηθείς εάν ήξερε για τα στοιχεία ο κ. Τσακαλώτος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Ρωτήστε τον υπουργό».

Επί της ουσίας, η παρατήρηση αυτή του κ. Τζανακόπουλου είναι ενδεικτική της ενόχλησης που εκφράζει εδώ και καιρό το πρωθυπουργικό περιβάλλον, ότι η συνεργασία των κυρίων Τσίπρα και Τσακαλώτου δεν βρίσκεται πλέον στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται πως η διήμερη απουσία του κ. Τσακαλώτου αμέσως μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου είχε πυροδοτήσει σενάρια περί ρήξης του ιδίου με το Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, λίγο μετά και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, κυβερνητικές πηγές επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το όλο ζήτημα, λέγοντας πως η παραπομπή στον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών για το εάν ήταν σε γνώση του ή όχι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δεν εμπεριέχει αιχμή.

«Αυτό που εννοούσε ο κ. Τζανακόπουλος είναι πως δε νομίζει ότι τα ήξερε και πάντως για το θέμα αυτό δεν έχει μιλήσει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Σχετικές ειδήσεις