ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η θεαματική επιστροφή του Δημήτρη Ρέππα

Η θεαματική επιστροφή του Δημήτρη Ρέππα
Με ένα δυναμικό come back ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημήτρης Ρέππας

Με ένα δυναμικό come back ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημήτρης Ρέππας εδώ και καιρό έχει αναλάβει κεντρικό ρόλο στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Με την εξάχρονη εμπειρία του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος της περιόδου Σημίτη έχει αναλάβει να βοηθήσει αθόρυβα το επικοινωνιακό κομμάτι της κυβέρνησης και παράλληλά να φέρει ριζικές μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα.

Ο κ. Δημήτρης Ρέππας βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, με την γενική γραμματέα της κυβέρνησης κα Ρεγγίνα Βάρτζελη και τον υπουργό Επικρατείας κ. Ηλία Μόσιαλο για θέματα επικαιρότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τελευταίο υπουργικό Συμβούλιο ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της αναγκαιότητας να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις άμεσα και έτσι δια αυτού του τρόπου στήριξε τις προτάσεις του υπουργού Μεταφορών κ. Γιάννη Ραγκούση.

Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Ρέππας δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργούς εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική στάση του στις μεταρρυθμίσεις, αφού η επιρροή του κ. Ρέππα σε στελέχη του υπουργικού συμβουλίου θεωρείατι δεδομένη.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και βερμπαλισμούς, όσοι βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό, βλέπουν να κινείται συστηματικά χρησιμοποιώντας το κύρος του ώστε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος, αφού ανήκει πια στις λίγες περιπτώσεις κυβερνητικών στελεχών που συμπυκνώνει το παρελθόν και το μέλλον του κινήματος.

Αν και οι «τρικλοποδιές» που πρέπει να προσέξει είναι πολλές, ο κ. Ρέππας δεν αποκλείεται την δεδομένη στιγμή να αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη στο παιχνίδι των ισορροπιών μεταξύ των ριζικών μεταρρυθμίσεων των οποίων είναι οπαδός και των παλιών στελεχών, στους οποίους εμπνέει σεβασμό όσο λίγοι.