ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λυκουρέντζος: Είναι ώρα να μιλήσει ο λαός

Λυκουρέντζος: Είναι ώρα να μιλήσει ο λαός
Ο κ. Λυκουρέντζος εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης...

Στην τελετή Αγιασμού στο Γενικό Λύκειο Λυκόβρυσης βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο κ. Λυκουρέντζος μετά την ολοκλήρωση της τελετής εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για τις μεγάλες ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία της χώρας.

«Η χειρότερη δυνατή έναρξη της σχολικής χρονιάς υπό το βάρος της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οι μαθήτριες και οι μαθητές δεν παραλαμβάνουν σήμερα τα βιβλία τους. Στις αίθουσες διδασκαλίας δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι αναγκαίοι εκπαιδευτικοί. Και τα σχολικά εργαστήρια στερούνται υλικών, για να ξεκινήσουν τα πειράματα, τα οποία κάνουν οι μαθητές.

Λυπούμεθα διότι η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, μεταθέτει τη δική της αποτυχία στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Προσπαθεί να κατηγορήσει κρατικούς λειτουργούς την ώρα που η ευθύνη της είναι κραυγαλέα και ορατή. Καθυστέρησε επί έξι μήνες να αποστείλει το κείμενο του διαγωνισμού για την αγορά χαρτιού και την παραγωγή των βιβλίων. Περιμένουμε επιτέλους από την κυβέρνηση Παπανδρέου κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες γι’ αυτή την τραγική αποτυχία».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε πως «η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα από αποτυχία σε αποτυχία. Ο πρωθυπουργός αποδεικνύεται ανίκανος να αναλάβει τις ευθύνες του για την τραγωδία, την οποία βιώνει η χώρα επί δύο χρόνια. Είναι, συνεπώς, ώρα να μιλήσει ο λαός».