ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Λαμπρινίδης: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία με την τρόικα»

Σ. Λαμπρινίδης: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία με την τρόικα»
Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει...

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, εξέφρασε με δηλώσεις του, ο Σταύρος Λαμπρινίδης.

Ο υπουργός Εξωτερικών παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στο «The Kudlow Report» του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC και αναφέρθηκε στις βασικές πτυχές της οικονομικής κρίσης και στις "μεγάλες αλλαγές" που συντελούνται στη χώρα μας.

Τόνισε πως παρά το γεγονός πως «είμαστε κοντά σε συμφωνία με την τρόικα», υπάρχουν τρία προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν: Πρώτο, παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει "δραματικές αλλαγές" στην Ελλάδα, δεν έγιναν όλα τέλεια και ικανοποιητικά. Δεύτερο, υπήρξε μεγαλύτερη ύφεση απ' ότι αναμενόταν. Και τρίτο, η Ευρώπη δεν μιλούσε με μία φωνή, γι' αυτό παρατηρήθηκε διαταραχή στην αγορά.

Παράλληλα, ο κ. Λαμπρινίδης εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα είναι σε δύσκολη θέση για αρκετά χρόνια, υπογράμμισε, όμως, ότι παρά τις αρνητικές φήμες και τους διάφορους ισχυρισμούς που εμφανίζονται κατά διαστήματα, "είμαστε ακόμη εδώ, η Ευρώπη είναι ακόμη εδώ και το ευρώ εξακολουθεί να είναι ισχυρό νόμισμα".