«Δεν έχουμε συζητήσει ποτέ σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας»

«Μένουμε στη Συμφωνία της 21ης Ιουλίου» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος...
«Δεν έχουμε συζητήσει ποτέ σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας»
1'

Η Ελλάδα δεν έχει συζητήσει την πιθανότητα ενός μεγάλου haircut επί του χρέους της χώρας με τους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ, όμως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους επιθεωρητές της ΕΕ και του ΔΝΤ για τους προϋπολογισμούς ως το 2014, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν η κυβέρνηση έχει σχέδια για μια ελεγχόμενη χρεοκοπία που θα περιλαμβάνει σενάριο με πιθανό haircut 50%, ο κ. Ηλίας Μόσιαλος δήλωσε πως «σε κυβερνητικό επίπεδο, τέτοιο πράγμα δεν έχει συζητηθεί ποτέ», υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν αντιδρά σε δημοσιεύματα παρά μόνο σε θεσμικό επίπεδο.

«Μένουμε στη Συμφωνία της 21ης Ιουλίου» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις επαφές του κ. Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον ανέφερε ότι «αναμένουμε περισσότερα στο γεύμα με την Άνγκελα Μέρκελ» αλλά για την ώρα «μένουμε στις ανακοινώσεις Βενιζέλου».

Για το εσωκομματικό τοπίο στο ΠΑΣΟΚ και την αυριανή ψηφοφορία, ο κ. Μόσιαλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος, ενώ για τους «τσακωμούς» των υπουργών ανέφερε ότι «είναι θεμιτό να υπάρχουν πολυσυλλεκτικές απόψεις» και συνέστησε αυτοσυγκράτηση.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και συγκυβέρνησης, τόνισε ότι το τελευταίο πράγμα που θέλει ο ελληνικός λαός είναι εκλογές και επισήμανε ότι δεν υπάρχει κουλτούρα συνεννόησης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή