ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό: Μυστική συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου για το Σκοπιανό λίγες ώρες πριν το «μίνι υπουργικό»

Αποκλειστικό: Μυστική συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου για το Σκοπιανό λίγες ώρες πριν το «μίνι υπουργικό»

Τι συζήτησαν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι - Οι «κόκκινες» γραμμές και η εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά

Λίγες ώρες πριν απ’ το άτυπο «μίνι υπουργικό» που έγινε με θέμα τους περαιτέρω χειρισμούς του υπουργού Εξωτερικών για το μείζον ζήτημα της διαπραγμάτευσης σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, υπήρξε μια σημαντική συνάντηση-προετοιμασία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου το απόγευμα, συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κι ο υπουργός άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ Πάνος Καμμένος.

Μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας οι δυο τους συζήτησαν για αρκετή ώρα επί των εξελίξεων αυτού του μείζονος θέματος σε πολύ καλό κλίμα, όπως λένε οι πληροφορίες μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε λεπτομερώς τις έως σήμερα εξελίξεις. Επεσήμανε στον κυβερνητικό του εταίρο, πως οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί διαμορφώνουν για πρώτη φορά μετά από χρόνια μια ευκαιρία επίλυσης αυτού του ακανθώδους ζητήματος και μάλιστα με ευνοϊκούς όρους για τη χώρα μας.

Επίσης διαβεβαίωσε τον υπουργό Άμυνας, ότι οι «κόκκινες γραμμές» που έχουν θέσει ο ίδιος κι ο Νίκος Κοτζιάς διασφαλίζουν τα συμφέροντα της Ελλάδας και δεν πρόκειται να αποστούν σε καμιά περίπτωση απ’ αυτές.

Απ’ τη μεριά του ο Πάνος Καμμένος φάνηκε να ικανοποιείται απ’ τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού.

Τόνισε, ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα απειληθεί η σταθερότητα της κυβέρνησης και ότι θα αποδειχτούν φρούδες προσδοκίες τα όσα λέγονται περί ζητήματος δεδηλωμένης.

Μετά απ’ αυτή τη μυστική συνάντηση ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε να συγκαλέσει για την επομένη (Πέμπτη 4/1) αυτό το έκτακτο «μίνι υπουργικό», ώστε να διασαφηνιστούν στις λεπτομέρειές τους οι διαπραγματευτικοί χειρισμοί που θα κάνει ο υπουργός Εξωτερικών το επόμενο διάστημα, αφού είχε διασφαλίσει ότι η συνεδρίαση αυτή θα πραγματοποιηθεί χωρίς κάποιο απρόβλεπτο…

Σχετικές ειδήσεις