ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε τομεάρχες: Η κυβέρνηση κάνει εν κρυπτώ διαπραγμάτευση με τα Σκόπια

Μητσοτάκης σε τομεάρχες: Η κυβέρνηση κάνει εν κρυπτώ διαπραγμάτευση με τα Σκόπια

Κυριάκος Μητσοτάκης | Σκόπια: Δριμύτατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξαπέλυσε την Τρίτη (09/01/2018) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των τομεαρχών του κόμματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «η κυβέρνηση κάνει εν κρυπτώ την διαπραγμάτευση με τα Σκόπια» και πρόσθεσε: «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση. Δεν έχουν ιερό και όσιο».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο Σκοπιανό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «το ελάχιστο που μπορεί να πράξει το Μέγαρο Μαξίμου είναι να προασπίσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου και, μάλιστα, στο σύνολό του».

«Το θέμα δεν αφορά μόνο στην ονομασία. Οτιδήποτε λιγότερο δε μπορεί να γίνει αποδεκτό, όπως προφανώς δε μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε αποσπασματική λύση, η οποία δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα στην ολότητά του. Και δεν είναι μόνο το όνομα, αλλά και οι απαράδεκτες δηλώσεις αλυτρωτισμού των γειτόνων», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είπε δε με έμφαση: «Καλώ την κυβέρνηση να μας ενημερώσει: Τι συζητά; Τι διαπραγματεύεται;».

Αναφερόμενος στα υπόλοιπα θέματα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «το 2018 εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους», ενώ χαρακτήρισε «ασήμαντη και κατώτερη των προσδοκιών» την ανάπτυξη που επιτεύχθηκε το 2017.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε το κόμμα ως τη «μόνη πολιτική δύναμη που είναι έτοιμη να αλλάξει τη χώρα», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το σύστημα και την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Θέλουμε μια μεγάλη εκλογική νίκη - αφετηρία για ανασύνταξη της Ελλάδας», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τα Σκόπια

Δείτε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τη Νέα Δημοκρατία

Σχετικές ειδήσεις