ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετ-α-τετ Τσίπρα - Κοτζιά στο Μαξίμου για το Σκοπιανό: Τι συζητήθηκε

Τετ-α-τετ Τσίπρα - Κοτζιά στο Μαξίμου για το Σκοπιανό: Τι συζητήθηκε

Σκοπιανό | Ειδήσεις: Έντονη κινητικότητα παρατηρήθηκε την Τρίτη (20/02) αναφορικά με το Σκοπιανό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, πήγε λίγο μετά τις 20:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τις τρέχουσες εξελίξεις στο θέμα του ονόματος.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσίπρας είχε νωρίτερα την Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία συζήτησαν μεταξύ άλλων το ονοματολογικό των Σκοπίων.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στην κυρία Μέρκελ την ανάγκη για οριστική λύση στο θέμα των Σκοπίων με αλλαγή και της συνταγματικής ονομασίας της γείτονος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει, μεταξύ άλλων, επαφή και με την κ. Μέρκελ στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή (23/02), στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε συνέχεια της συνάντησης που θα έχει η Γερμανίδα καγκελάριος με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ στη Γερμανία, προκειμένου να συνεχίσουν τη συζήτησή τους σε σχέση με την Τουρκία.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το Σκοπιανό