ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο αιφνιδιασμός του Γιώργου

Ο αιφνιδιασμός του Γιώργου

Του Κώστα Τζεβελέκου

Σύμφωνα με κύκλους του Μέγαρου Μαξίμου, απόψε ο Πρωθυπουργός με την ομιλία του όχι μόνο θα αιφνιδιάσει αλλά και με άνεση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου θα πάρει περισσότερες από 154 ψήφους.

Όσοι επένδυαν σε σενάρια παραίτησης του θα απογοητευθούν

Γιατί;

Ο κ. Παπανδρέου θα προτείνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας καρατομώντας όμως δικούς του υπουργούς.

Ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με αυτό το σενάριο δεν θα είναι υπουργός οικονομικών ,αλλά τη θέση του θα καταλάβει ένα πρόσωπο το οποίο θα έχει αναγνώριση και από τα δύο μεγάλα κόμματα , μάλλον τεχνοκράτης. Εδώ ακούγεται έντονα το όνομα του Λουκά Παπαδήμου.

Επίσης είναι πιθανό να αλλάξει χέρια και το υπουργείο Ανάπτυξης στο οποίο θα τοποθετηθεί ο νέος υπουργός που θα είναι κοινά αποδεκτός με στόχο να φέρει άμεσες επενδύσεις στη χώρα

Οι αλλαγές όμως δεν θα γίνουν μόνο στα παραγωγικά υπουργεία ,αλλά και στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να μπει μια τάξη τόσο στο χώρο της δικαιοσύνης όσο και στην επίσπευση των υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκεκριμένες αλλαγές και η κίνηση του πρωθυπουργού να αλλάξει τους υπουργούς του έχει πείσει πολλούς βουλευτές.

Αυτή τη στιγμή μετρούν 154 θετικές ψήφους.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν γνωρίζουμε πως θα αποδεχθεί τις νέες κινήσεις του κ. Παπανδρέου . Το σίγουρο είναι ότι θα αιφνιδιασθεί . Πάντως σύμφωνα με πηγές της Συγγρού θα άρει την συναίνεση της για την συγκρότηση της μεταβατικής κυβέρνησης.

Εκτιμάται ότι η νέα κυβέρνηση θα αγκαλιάσει η Ευρώπη .

Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι πληροφορίες που περιμένουμε να επιβεβαιωθούμε .

Σημασία έχει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν παραιτείται , αλλά δρομολογεί τις νέες εξελίξεις.