ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχαιρετιστήριο Παπανδρέου

Αποχαιρετιστήριο Παπανδρέου

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμά του προς τους Έλληνες πολίτες απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και κάθε Έλληνα πολίτη για τη στήριξή τους στα δύο δύσκολα αυτά χρόνια, όπου κατείχε τη θέση του πρωθυπουργού.

Αναφερόμενος στο νέο πρωθυπουργό, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για μια «θεσμική επιλογή», που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους δημοκρατικούς θεσμούς.,

«Θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο νέο πρωθυπουργό. Θα είμαι δίπλα τους και θα στηρίξω με κάθε μου δύναμη τη νέα προσπάθεια εντός και εκτός Ελλάδος», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη νέα κυβέρνηση και στη συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων.

«Από την αρχή επεδίωξα σταθερά τη συμπόρευση και τη συστράτευση. Αυτό πιστεύω ότι επιθυμούσαν και οι πολίτες της χώρας όλο αυτό το διάστημα» ανέφερε, κάνοντας λόγο ότι αυτό που επεδίωξε είναι συναίνεση στο αυτονόητο, η οποία τώρα έγινε εφικτή.

«Σήμερα οι βασικές πολιτικές δυνάμεις ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να εγγυηθούμε ότι θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να μείνει η χώρα στο ευρώ, αλλά και για να αξιοποιήσουμε τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου» επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, προσέθεσε ότι η νέα κυβέρνηση θα πορευτεί σε ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη, που θα περιλαμβάνει την εκταμίευση της έκτης δόσης και την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους για το νέο πρόγραμμα στήριξης.

Απολογισμός της θητείας του

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου έκανε έναν απολογισμό της θητείας του, δηλώνοντας περήφανος που παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες «καταφέραμε να κρατήσαμε τη χώρα όρθια και αποφύγαμε τη χρεοκοπία».

«Μπροστά στο εθνικό συμφέρον δεν λογαριάζω ούτε λογάριασα ποτέ μου τίποτε. Κανένα αξίωμα, καμία καρέκλα και κανένα πολιτικό κόστος γιατί για εμένα, η Ελλάδα είναι πάνω από όλα, είναι επιλογή, τόσο μάλλον επειδή ήμουν παιδί της διασποράς», προσέθεσε.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σιγουριάς σε όλους τους Έλληνες. Όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, η διαδρομή μας θα γίνει πιο σίγουρη και πιο ελπιδοφόρα. Με λιγότερο χρέος, με απαραίτητους πόρους, θα έχουμε σιγουριά τα επόμενα χρόνια. Με το σχηματισμό αυτής της κυβέρνησης στέλνουμε ένα μήνυμα προς τους εταίρους και τη διεθνή κοινότητα. Οι Έλληνες ξέρουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να συνεργαζόμαστε», σημείωσε.