ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Πάγκαλος: Αποτύχαμε στην οικονομική πολιτική

Θ. Πάγκαλος: Αποτύχαμε στην οικονομική πολιτική

Ευθύνες σε όλους επέρριψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, που παραδέχθηκε ότι η οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ απέτυχε.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Πάγκαλος ομολόγησε ότι «το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής». Για την αποτυχία δεν παραλείπει να επιρρίψει ευθύνες και στους δύο υπουργούς Οικονομικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ήτοι τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επίσης, ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε τη διαφωνία του με το δημοψήφισμα, που ήταν μία κίνηση στην οποία οδηγήθηκε ο κ. Παπανδρέου επειδή «παρασύρθηκε».

«Ήταν μία επιλογή που μόνο με κατάρα μπορεί να περιγραφεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ευθύνες επιρρίπτει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, σχετικά με την αναρχία που επικρατεί στο κράτος, όταν ο «κάθε Φωτόπουλος καταλαμβάνει ανενόχλητος τη ΔΕΗ».

Από τα πυρά του κ. Πάγκαλου δεν ξεφεύγουν και οι συνήθεις στόχοι, δηλαδή το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η εναλλακτική πολιτική των δύο κομμάτων είναι «να γυρίσουμε στη βουκολική Ελλάδα με τα κτηματάκια μας, να βόσκουμε τα αρνάκια μας, με έναν Εμβέρ Χότζα να σφάζει πού και πού τους αντιφρονούντες».

Σχολιάζοντας τη στάση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά για τις έγγραφες εγγυήσεις, ο κ. Πάγκαλος αναφέρει: «Δεν κατάλαβα γιατί αρνήθηκε να βάλει μία υπογραφή, δημιουργώντας ένα τεράστιο θέμα γύρω από ένα ανύπαρκτο ζήτημα».