ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πρωτοβουλία για διάλογο στο ΠΑΣΟΚ

Νέα πρωτοβουλία για διάλογο στο ΠΑΣΟΚ

Την πρωτοβουλία τους για την έναρξη διαλόγου στο ΠΑΣΟΚ, εν όψει των επικείμενων διαδικασιών ακόμη και για το θέμα της ηγεσίας, παρουσίασαν με συνέντευξη Τύπου οι βουλευτές του κόμματος Οδυσσέας Βουδούρης, Θανάσης Οικονόμου και Φραγκίσκος Παρασύρης.

Οι τρεις βουλευτές κατέστησαν σαφές ότι δεν αποτελούν άλλη μια ομάδα μέσα στο ΠΑΣΟΚ και κανείς δεν κινείται από κανένα νήμα.

«Αντικείμενο αυτής της πρωτοβουλίας μας εν όψει των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ είναι να βάλουμε ένα πολιτικό πλαίσιο και παίρνουμε το ρίσκο να κάνουμε προτάσεις που δεν συνιστούν ολοκληρωμένη πολιτική πλατφόρμα», ανέφερε ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδ.Βουδούρης.

«Αυτοσυντήρηση ή αυτοκαταστροφή, είναι το δίλημμα για το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου, τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συζητήσει ως σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ποιος είναι σήμερα ο ρόλος του κράτους και τι ανάπτυξη θέλουμε», ενώ πρόσθεσε ότι «όποιος μιλάει μόνο για την ηγεσία κι όχι για την φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ είναι σαν να μιλάει για ένα άδειο πουκάμισο».

Ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης τόνισε ότι «δεν είμαστε λαγοί κανενός» και πως δεν είναι βέβαιο ότι θα στηρίξουν και οι τρεις τον ίδιο υποψήφιο.

Υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Γιώργου Παπανδρέου να ανοίξει τις διαδικασίες για αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ και προανήγγειλε εκδηλώσεις στο Ηράκλειο, την Καλαμάτα και τα Ιωάννινα και ευρύτερα στην κοινωνία.

Οι τρεις βουλευτές ζήτησαν τη διαξαγωγή εκλογών μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του PSI, δηλαδή τον Μάρτιο και την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών μέχρι τότε.

Πρότειναν θητεία των βουλευτών και διαχωρισμό του υπουργικού από το βουλευτικό αξίωμα, καθώς και εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας από τη βάση, χωρίς, όμως, αλλαγή αρμοδιοτήτων.

Ζήτησαν να θεσπισθεί ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους χαμηλόμισθους, αλλά κι ένα μέγιστο εισόδημα για τους κρατικούς λειτουργούς ακόμη και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Τάχθηκαν επίσης υπέρ ενός σταθερού φορολογικού συστήματος που θα καθοριστεί με ανοιχτή δημόσια διαβούλευση.