ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Δεοντολογίας: «Όχι» στην προβολή του υλικού Χαϊκάλη

Επιτροπή Δεοντολογίας: «Όχι» στην προβολή του υλικού Χαϊκάλη

Να μην προβληθεί ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής το βιντεοσκοπημένο υλικό από την υπόθεση των καταγγελιών του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του, αποφάσισαν τα μέλη της.

Η Επιτροπή, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 20 Δεκεμβρίου 2014, αποφάσισε να μεταβεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ώστε να μεταφέρει στην εισαγγελέα Ευτέρπη Γκουτζαμάνη την απόφαση της Επιτροπής για ταχύτατη διερεύνηση της υπόθεσης.

Κατά της προβολής του οπτικοακουστικού υλικού, τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Κυριάκος Βιρβιδάκης, Βασίλειος Υψηλάντης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστόλου, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση. Αντίστοιχα, υπέρ της προβολής του βίντεο τοποθετήθηκαν η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια, ο βουλευτής της ΧΑ, Δημήτρης Κουκούτσης και ο ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς.

Η επιτροπή αποφάσισε να καλέσει την προσεχή Δευτέρα 22/12 και τους ανεξάρτητους Βουλευτές Βουδούρη – Παραστατίδη για εξηγήσεις, μετά τις δηλώσεις τους που είχαν κάνει και άφηνα υπόνοιες χρηματισμού βουλευτών με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για όσα διαδραματίζονται αναφορικά με απόπειρες δωροδοκίας βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου. «Τα φαινόμενα αυτά πλήττουν το κύρος του θεσμού και βάλλουν ευθέως κατά της δημοκρατίας. Η Επιτροπή εκφράζει την πλήρη αποδοκιμασία της και καλεί τους 'Έλληνες βουλευτές να σεβαστούν το κοινοβούλιο και τους συναδέλφους τους»

Σχετικές ειδήσεις