ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Αποσύρθηκαν δυο επίμαχα άρθρα για τους ΟΤΑ από το ν/σ για το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών

Βουλή: Αποσύρθηκαν δυο επίμαχα άρθρα για τους ΟΤΑ από το ν/σ για το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών

Στην απόσυρση δύο επίμαχων άρθρων του νομοσχεδίου για το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης και την Αξιολόγηση, που συζητείται επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, και τα οποία είχαν δεχτεί την έντονη κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προχώρησε ο αναπληρωτής Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Βερναρδάκης απέσυρε:

Το άρθρο 48, που επέτρεπε την κατ' εξαίρεση παραίτηση των ΟΤΑ από την άσκηση ένδικων μέσων για μισθολογικές απαιτήσεις κατά πρωτόδικων αποφάσεων που διατάσσουν την παραμονή ή επάνοδο εργαζομένων στην υπηρεσία τους και ήρε το αξιόποινο των πράξεων που έγιναν πριν την δημοσίευση του υπό ψήφιση νόμου. Παράλληλα, έπαυε οριστικά τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις κατά Δημάρχων, Περιφερειαρχών και υπαλλήλων ΟΤΑ, που δεν προσέφυγαν δικαστικά για υποθέσεις εργατικών διαφορών του προσωπικού και παρέτειναν τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου αυτού του προσωπικού.

Το άρθρο 32, που προέβλεπε τη δυνατότητα αποσπάσεων, διαθέσεων ή τοποθετήσεων με υπουργική απόφαση, για μόνιμους και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου υπαλλήλους, από υπουργεία προς εποπτευόμενους φορείς τους και θυγατρικές τους, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων.

Σχετικές ειδήσεις