ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση Βουλή – Μητσοτάκης: Πάμε σε εκλογές για να δούμε αν η τέταρτη φορά θα είναι η …τυχερή(vid)

Συζήτηση Βουλή – Μητσοτάκης: Πάμε σε εκλογές για να δούμε αν η τέταρτη φορά θα είναι η …τυχερή(vid)

Να κάνουν «έντιμη συμφωνία» κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση στη Βουλή, λέγοντας ότι η ΝΔ θα ψηφίσει την εξεταστική για τα «θαλασσοδάνεια», αν δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει εξεταστική για τα capital controls και το τρίτο μνημόνιο, ενώ κάλεσε και πάλι τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

«Κάνετε πολύ μεγάλη ζημιά στη χώρα αυτούς τους 15 μήνες, αν δεν είχαν γίνει εκλογές θα είχαμε μπει σε τροχιά ανάκαμψης» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Η κατάσταση είναι αδυσώπητη και στο προσφυγικό και στην οικονομία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Καλώντας δε τον κ Τσίπρα σε «έντιμη συμφωνία» όπως είπε για εξεταστική επιτροπή σχετικά με τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, ανέφερε δε ότι θα έπρεπε να έρθει στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης για να πει αν υπήρξε Plan B ή Plan X.

«Σας ενόχλησε το σκίτσο του Αρκά, γιατί απεικόνισε την προσπάθεια να μεταθέτεσετε τη συζήτηση από τον πυρήνα του προβλήματος που είναι η κατάσταση στη χώρα» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε δε , σχολιάζοντας τα πρωτοσέλιδα των ΝΕΩΝ που είχε επικαλεστεί στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε δηκτικά: «Να υποθέσω μετά τις τακτικές επισκέψεις στον Ψυχάρη εξασφαλίσατε δωρεάν συνδρομή στο Βήμα και τα ΝΕΑ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως δεν έδωσε καμία απάντηση για τον κ. Ψυχάρη και τις παρεμβάσεις υπουργών και τόνισε πως θα αναμένει από τον κ. Παπαγγελόπουλο και την κα Τσατάνη να τοποθετηθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που θα συνεδριάσει την Πέμπτη.

Όσον αφορά τον κ. Καμμένο ο κ. Μητσοτάκης τον κάλεσε να τοποθετηθεί σχετικά με κείμενο που υπογράφουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά το παρελθόν όπου και δέχονται το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια. « Είναι επίσημη θέση της κυβέρνησης» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικές ειδήσεις