ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χάος» στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες: Άγρια κόντρα μεταξύ Παππά - Γεωργιάδη (video)

«Χάος» στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες: Άγρια κόντρα μεταξύ Παππά - Γεωργιάδη (video)

«Το μόνο που στέκεται μεταξύ ενός τηλεοπτικού σταθμού που λειτουργεί και μιας νόμιμης άδειας είναι το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη, δηλαδή η διάθεσή του να πληρώσει για την άδεια», ανέφερε χαρακτηριστικά στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Άγρια κόντρα ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (25/7) στη Βουλή, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με «φόντο» την αδειοδότηση των καναλιών. Μάλιστα η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που η κόντρα συνεχίστηκε μέσω twitter μεταξύ Φώφης Γεννηματάς και Πάνου Καμμένου με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Ο Νίκος Παππάς τόνισε στη συνέχεια ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες «είναι κρυστάλλινος αντικειμενικός και πρότυπο για άλλες διαδικασίες».

Είναι πολύ σύνηθες, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας όταν έρχεται η πολιτεία να ρυθμίσει μια αγορά και κάποιοι θίγονται, ο τρόπος σκέψης των επιχειρηματιών να τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται για να ευνοηθούν οι ανταγωνιστές τους.

«Ουδέν ψευδέστερον», υπογράμμισε ο Νίκος Παπάς και κάλεσε «τους πάντες να μην παίζουν με την τύχη των εργαζομένων».

Οι παραπάνω αναφορές του υπουργού Επικρατείας προκάλεσαν στη συνέχεια την έκρηξη του αντιπροέδρου της Νέα Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, με τους δυο άντρες να προχωρούν σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς χειροτερεύοντας το ήδη τεταμένο κλίμα.

«Ομολογώ ότι ανατρίχιασα για την ευαισθησία σας για τους εργαζομένους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έλαβε το λόγο μετά την τοποθέτηση του κ. Παππά στη Βουλή. «Θέλετε κ. Παππά να μας πείτε αν ισχύει αυτό που διαβάζω στα μέσα ότι είπατε πως χαίρεστε που κλείνει το MEGA», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε «κάτι δεν πάει καλά αν έχετε πει κάτι τέτοιο».

«Με τους εργαζομένους θα ζητούσα να σταματήσει η υποκρισία», είπε στη συνέχεια ο Νίκος Παππάς, απατώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη. «Αλλά δεν θα το κάνω, πρόσθεσε, διότι σε αυτά είστε μετρ. Οταν φέραμε τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων για τα κανάλια δεχθήκαμε επίθεση», είπε ο υπουργός και ισχυρίστηκε ότι «τώρα σε ιδιωτικό κανάλι μετατρέπονται συμβάσεις εκεί που υπήρχαν μπλοκάκια».

«Ανακαλεστε ότι ο υπουργός θέλει να κλείσει τον ΣΚΑΙ», είπε σε έντονο ύφος ο υπουργός και πρόσθεσε «εκεί που βγαίνετε κάθε μέρα και μας βρίζετε».

«Τόσο σας έχει αλλάξει η εξουσία», αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε απευθυνόμενος στον κ. Παππά: Κανένα σχόλιο για τη χυδαία επίθεση του Καμμένου στη Φώφη Γεννηματά. Δέχθηκε επίθεση μία γυναίκα που πέρασε καρκίνο, για πολιτικούς λόγους. «Ναι, είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά πρέπει να βριζόμαστε; Kαι επειδή είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι πρέπει να ευχόμαστε να πεθάνει ο άλλος;», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης. «Προκειμένου να κρατήσετε τη θέση σας λέτε δεν πειράζει», πρόσθεσε.

«Είναι σαφές ότι εδώ είστε το υψηλόβαθμο στέλεχος της παράταξης, της αντιπολίτευσης. Φαντάζομαι ότι το σκεφτόσασταν το ίδιο, με αυτά που λέτε, όταν με αποκαλέσατε φασίστα σε μία ραδιοφωνική εκπομπή», απάντησε ο κ. Παππάς. «Θα ανακαλέσετε;», ρωτά στη συνέχεια ο υπουργός για να λάβει την απάντηση «οχι» από τον κ. Γεωργιάδη. «Ε, τότε να απαντήσετε και σεις για τις αφιερώσεις του Παττακού», είπε από την πλευρά του ο κ. Παππάς, χωρίς να αναφέρει κάτι για το σχόλιο του κ. Καμμένου στη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Καλή τύχη στις κοινωνικές σας σχέσεις με τους πραξικοπηματίες» τόνισε ο κ. Παππάς που απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη, που άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για για τις προσβλητικές δηλώσεις του Π. Καμμένου κατά της Φώφης Γεννηματά. Ο υπουργός πρόσθεσε «σας εύχομαι να συνεχίσετε την ευχάριστη αλληλογραφία σας με τους πραξικοπηματίες».

Ο κ. Γεωργιάδης αντέκρουσε τις κατηγορίες περί αφιέρωσης του Παττακού, λέγοντας «κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο μια αφιέρωση του Παττακού σε εμένα; Τι με αφορά εμένα; Αν είχα κάνει εγώ αφιέρωση θα με αφορούσε» είπε και χαρακτήρισε χυδαιολογία τη δήλωση του κ. Παππά.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπερασπίστηκε τον χαρακτηρισμό «φασίστας» προς τον υπουργό, τονίζοντας ως «ο χαρακτηρισμός φασίστας ήταν πολιτικός χαρακτηρισμός» και κάλεσε για ακόμα μία φορά την κυβέρνηση να καταδικάσει τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

Διαβάστε επίσης: Άγρια κόντρα μετά την δήλωση Παππά: «To Mega είναι παρελθόν»

Σχετικές ειδήσεις