ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύελλα στη Βουλή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Αποχώρησε από την εξεταστική ο Καμμένος

Θύελλα στη Βουλή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Αποχώρησε από την εξεταστική ο Καμμένος

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να μην κληθούν άλλοι μάρτυρες για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ προκαλώντας την έντονη αντίδραση όλων των κομμάτων

Πρόωρο τέλος μπαίνει, όπως όλα δείχνουν, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ.

Με οριακή πλειοψηφία 11 υπέρ, μόνο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 10 κατά από τα υπόλοιπα κόμματα, η εξεταστική επιτροπή αποφάσισε τη μη κλήση άλλων μαρτύρων για τα περίφημα θαλασσοδάνεια, εισερχόμενη έτσι στην τελική φάση της σύνταξης του πορίσματος.

Συγκεκριμένα η Εξεταστική αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην κληθούν άλλοι μάρτυρες, εκτός αν προκύψουν νέα στοιχεία από τα έγγραφα που θα ζητηθούν από τον δημοσιογράφο Άρη Δαβαράκη και τον πρώην εκδότη της Ελευθεροτυπίας Χάρη Οικονομόπουλο.

Το «φρένο» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχιση της εξέτασης μαρτύρων προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με ορισμένους να κάνουν λόγο για άρον άρον κλείσιμο της υπόθεσης, ενώ δεν έλειπαν και τα υπονοούμενα περί σκοπιμότητας.

Η απόφαση προκάλεσε και την έκρηξη του βουλευτή του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου ο οποίος αποχώρησε έξαλλος από την αίθουσα αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ όταν έχω αυτά τα στοιχεία, οφείλω να τα διερευνήσω και δεν αντιλαμβάνομαι έτσι τον ρόλο μου», σημείωσε ο Δημήτρης Καμμένος αποχωρώντας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αιτιολόγησαν την απόφασή τους λέγοντας πως έχει σωρευτεί μεγάλος όγκος πρακτικών από τις μέχρι τώρα καταθέσεις, ενώ υποστήριξαν πως λήγει ο χρόνος που έχει ζητηθεί για την εξέταση μαρτύρων και η Επιτροπή πρέπει να συντάξει το πόρισμα.

Ο ισχυρισμός αυτός προκάλεσε την έκρηξη των υπολοίπων κομμάτων που τόνισαν πως εάν ο χρόνος δεν επαρκεί μπορεί να ζητηθεί και νέα παράταση από την Ολομέλεια.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν στις επιθέσεις για τη μη κλήτευση των κκ Δαβαράκη και Οικονομόπουλου, πρώην εκδότη της Ελευθεροτυπίας, λέγοντας πως θα καλέσουν και τους δύο με επιστολή να αποστείλουν στοιχεία που θα τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους και εάν τότε η Επιτροπή κρίνει ότι χρειάζεται να γίνει η ακρόασή τους θα κληθούν.

Η Εξεταστική Επιτροπή αυτή την στιγμή συνεχίζει τις εργασίες της συζητώντας το πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη που ερεύνησε τα οικονομικά των κομμάτων.

Σχετικές ειδήσεις