ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στα «κάγκελα» η αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

«Στα «κάγκελα» η αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Κριτική στην κυβέρνηση για την πανσπερμία διατάξεων και τροπολογιών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, διατύπωσαν η ΝΔ και η ΔΗΣΥ στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής.

O εισηγητής της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος, τόνισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανεβάζει το έργο της εξόδου στις αγορές. Φαίνεται ότι οι βουλευτές της κυβέρνησης χρειάζονται τονωτικές και παραισθησιογόνες ενέσεις για να ψηφίσουν τα νέα μέτρα από το φθινόπωρο».

Ο κ. Βεσυρόπουλος άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για τη στάση του τον Απρίλιο του 2014, σημειώνοντας πως «μιλούσε για πάρτι τοκογλύφων, χαρακτήριζε τα ανάδοχα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα - αυτά που χρησιμοποίησε ο ίδιος - ως κοράκια».

Σε ό,τι αφορά τη διάταξη με την οποία απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ των ετών 2017 και 2018, τα κτίσματα τα οποία βρίσκονται στις δημοτικές ενότητες του δήμου Λέσβου και έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζημίες από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου, ο εισηγητής της ΝΔ εξέφρασε τη συμφωνία του κόμματός του, υποστηρίζοντας ωστόσο, πως «θα πρέπει να συμπεριληφθούν και πολίτες και επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό στην Κω».

Σημειώνεται επίσης ότι ο εισηγητής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία των επιμελητηρίων, και την κάλεσε να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις και να τις θέσει σε διαβούλευση με την επιμελητηριακή κοινότητα.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος είπε ότι «το περιεχόμενο των κύριων ρυθμίσεων του νομοσχεδίου θέτει τη σφραγίδα της μεταλλαγμένης πολιτικής των αυταπατών των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», σημειώνοντας ότι «οι διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν στην Οδηγία 2016/881 για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, είναι ζητήματα που σήμερα υποστηρίζει η κυβέρνηση, όταν ως αντιπολίτευση ξιφουλκούσε κατά τη νομοθέτησή τους».

Ο κ. Κουτσούκος επισήμανε ότι η ΔΗΣΥ θα υπερψηφίσει τις διατάξεις που άπτονται της δικής της πολιτικής λογικής για μεταρρυθμίσεις και ανατρεπτικές αλλαγές των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και δήλωσε πως «θα υπερψηφίσουμε επίσης τις διορθώσεις των δικών σας ημαρτημένων, όπως χαρακτηριστικά αποτυπώνονται στην επαναφορά ορισμένων αγροτικών εφοδίων και αγροτικών προϊόντων στο χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α., από τον υψηλό που εσείς τα κατατάξατε, καθώς και διορθωτικές παρεμβάσεις στον τραγέλαφο που δημιουργήσατε με τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα, ή για το διπλό τέλος επιτηδεύματος που επιβάλλατε».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανέφερε την πρόταση του κόμματος για επαναφορά του ακατάσχετου στα 1500 ευρώ και τον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό, και υπογράμμισε ότι η παράταξή του είναι σταθερά αντίθετη με τις ρυθμίσεις που «αφορούν διευκολύνσεις ημετέρων και τακτοποιήσεις παρατυπιών της διοίκησης, στις οποίες ρέπει συστηματικά η κυβέρνηση, όπως και διατάξεις που περικόπτουν περαιτέρω δικαιώματα των εργαζομένων».

ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις