ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη την Παρασκευή για την εγκληματικότητα

Βουλή: Σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη την Παρασκευή για την εγκληματικότητα

Η «ώρα του πρωθυπουργού» αναμένεται να… πάρει φωτιά

Σε μετωπική σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης αναμένεται να εξελιχθεί η προγραμματισμένη συζήτηση στη Βουλή για την έξαρση της εγκληματικότητας που υπέβαλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να επιμείνει ότι «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας» και θα υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν τεράστιες ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας και την γενικευμένη ανομία.

Μάλιστα, θα ζητήσει, όπως λέγεται, από τον κ. Τσίπρα, να απολογηθεί διότι, όταν πριν από μερικούς μήνες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξε το ζήτημα στο Κοινοβούλιο, η απάντηση που πήρε ήταν ότι «είναι ανεπίκαιρο».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας προτίθεται να αποκρούσει τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον αρχηγό της ότι υιοθετεί «ακροδεξιά ατζέντα», στην οποία εντάσσεται το δόγμα «νόμος και τάξη» που θέλει να εφαρμόσει.

Θα αντιπαραθέσει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τις πρόσφατες επιτυχίες της Αστυνομίας σε μεγάλες υποθέσεις, όπως η απαγωγή Λεμπιδάκη, η σύλληψη του 29χρονου με τα τρομοδέματα, όπως και των δολοφόνων του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται επίσης να ζητήσει εξηγήσεις από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για την υπόθεση Αυγενάκη.

Σχετικές ειδήσεις