ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η τροπολογία που καταργεί το επίδομα ενοικίου

Στη Βουλή η τροπολογία που καταργεί το επίδομα ενοικίου

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για την κατάργηση της διάταξης που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου έως και 1.000 ευρώ.

Πρόκειται για την κατάργηση της «περίφημης» διάταξης που είχε ψηφιστεί στο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015 και είχε κάνει χρήση η Ράνια Αντωνοπούλου, παρά το γεγονός ότι διέθετε πλουσιότατο πόθεν έσχες. Η αποκάλυψη αυτή είχε οδηγήσει στην αποπομπή της ίδιας από την κυβέρνηση αλλά και στην παραίτηση συζύγου της Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών κατατέθηκε σε νομοσχέδιο και ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της βουλής προβλέπει αναδρομικές απαιτήσεις για τα ποσά που χορηγήθηκαν σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς από τον Φεβρουάριο του 2015.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει την τροπολογία: «καταργούνται από τότε που ίσχυσαν (1.2.2015) οι διατάξεις σχετικά με την καταβολή διαμονής στα μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα».

Εκτός από τη Ράνια Αντωνοπούλου είχε αποκαλυφθεί ότι το συγκεκριμένο επίδομα είχαν λάβει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο πρώην υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Σγουρίδης.