ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μυτιλήνη: Αναμένεται έγκριση έργου οδικού άξονα Καλλονής-Πέτρας

Μυτιλήνη: Αναμένεται έγκριση έργου οδικού άξονα Καλλονής-Πέτρας

Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου 2013 αναμένεται να εγκριθεί από το Τεχνικό Συμβούλιο Μελετών της ΓΓ Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η επικαιροποιημένη μελέτη για το έργο κατασκευής του οδικού άξονα ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΠΕΤΡΑΣ, ύστερα από ενημέρωση που είχε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Σηφουνάκης από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών.

Μετά την έγκριση της μελέτης, το έργο θα ενταχθεί – μέσω της αρμόδιας διαχειριστικής αρχής – στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου και θα ακολουθήσει η δημοπράτησή του. Όπως επισημάνθηκε στον κ. Σηφουνάκη, συντάσσονται ταυτόχρονα και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.

Η ανάθεση εκπόνησης της μελέτης κατασκευής του οδικού άξονα είχε ξεκινήσει το 2002 με φορέα χρηματοδότησης το τότε Υπουργείο Αιγαίου. Τα προβλήματα που προέκυψαν ως προς την χάραξη σε ορισμένα σημεία ξεπεράστηκαν. Για το λόγο αυτό, τα τέλη του 2012, με πρωτοβουλίας του κ. Σηφουνάκη, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στην περιοχή – παρουσία του αναδόχου μελετητικού γραφείου - όπου και δόθηκαν όλες οι τελικές κατευθύνσεις στους μελετητές από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου, για την οριστικοποίηση των μελετών.

Με την έγκριση της μελέτης και την υπέρβαση και των τελευταίων προβλημάτων, αναμένεται ότι θα δρομολογηθεί πλέον η κατασκευή ενός έργου που θα συμβάλλει στην ουσιαστική ολοκλήρωση του οδικού δικτύου της Λέσβου.