Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Κομισιόν υπέγραψε νέα συμφωνία με το… κακό ΔΝΤ

Η Κομισιόν υπέγραψε νέα συμφωνία με το… κακό ΔΝΤ

Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Από τη μια οι ευρωπαίοι ηγέτες μας λένε ότι το ΔΝΤ αποτελεί αγκάθι για τις διαπραγματεύσεις και ότι το πρόγραμμα που εφάρμοσε στην Ελλάδα επέφερε την καταστροφή και από την άλλη συνάπτουν συμφωνίες με το Ταμείο.

Είναι προφανές ότι η κυρία Μέρκελ που επέμενε να βάλει το ΔΝΤ στο μηχανισμό διάσωσης βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντά της και τις καλές σχέσεις που θέλει να διατηρήσει με τις ΗΠΑ.

Αντί λοιπόν, η Ευρώπη να κοιτάξει το πώς θα αναδιοργανωθεί για να προχωρήσει με τις δικές της δυνάμεις στην αντιμετώπιση της κρίσης (υποτίθεται ότι κάτι έχει διδαχθεί επί πέντε χρόνια) προ ημερών Κομισιόν και ΔΝΤ ανανέωσαν τη μεταξύ τους συνεργασία για τεχνική βοήθεια του Διεθνούς οργανισμού!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπέγραψαν μια νέα διοικητική συμφωνία – πλαίσιο που επιτρέπει στις δυο πλευρές να συνεχίσουν τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία τους στην ικανότητα ανάπτυξης.

Οι υπογραφές έπεσαν προχθές στη Νέα Υόρκη, από την Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΔΝΤ Carla Grasso και τον ευρωπαίο επίτροπο για τη Διεθνή Ανάπτυξη και τη Συνεργασία Νέβεν Μίμιτσα.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΔΝΤ.

Σχετικές ειδήσεις